Vești bune pentru R. Moldova. „UE alocă 50 de milioane de euro pentru susținerea economiei”. Anunțul a fost făcut de președintele- ales, Maia Sandu


Vești bune pentru R. Moldova. „UE alocă 50 de milioane de euro pentru susținerea economiei”. Anunțul a fost făcut de președintele- ales, Maia Sandu

Uniunea Europeană alocă Republicii Moldova 50 de milioane de euro pentru susținerea economiei naționale, a anunțat președintele- ales Maia Sandu pe pagina sa de Facebook.

„Veste bună pentru țara noastră! Suntem recunoscători Uniunii Europene pentru decizia de astăzi de a aloca 50 de milioane de euro pentru Republica Moldova. Aceste resurse financiare de peste 1 miliard de lei sunt extrem de necesare pentru a ajuta economia națională. Este important ca ajutorul financiar să fie alocat către domeniile-cheie și să fie gestionat cu bună credință”, a scris Maia Sandu, preluată de Deschide.md.

Potrvit comunicatului oficial al Comisie Europene, banii fac parte din programul de asistență macrofinanciară destinat Georgiei, Iordaniei și Moldovei.

Suma de 50 de milioane de euro destinată Republicii Moldova provine în totalitate din pachetul AMF de urgență de 3 miliarde de euro. Plățile aferente programelor AMF de urgență sunt în conformitate cu prevederile din acordul și ratificarea Memorandumurilor de înțelegere din ultimele luni. Plățile pentru alte tranșe vor fi condiționate de îndeplinirea condițiilor politice stabilite în aceste documente. Implementarea continuă și rapidă a programelor este o demonstrație importantă a solidarității UE cu aceste țări într-un moment de criză fără precedent.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.