Toamna pușcăriașului. USR l-a speriat atât de tare pe Bombonel încât a ieșit public să se milogească de electoratul „demobilizat” al PSD să meargă la vot


Toamna pușcăriașului. USR l-a speriat atât de tare pe Bombonel încât a ieșit public să se milogească de electoratul „demobilizat” al PSD să meargă la vot

Cel mai corupt politician din istoria recentă a României, fostul premier pe-de-se-re (precursorul PE-SE-DE, cum ar zice domnul Klaus Iohannis) Adrian Năstase, și-a lăsat cioc grizonat intelectual, și-a pus vestă să nu-l tragă toamna la șale, că e greu de tratat buba în spitale de lux din străinătate în vremuri de pandemie, și s-a pozat în natura aproape moartă de unde s-a pogorât asupra-i duhul inspirației scriitoricești. A eclozat astfel un text de mobilizare la vot a electoratului PSD care nu ar fi, spune fostul pușcăriaș, prost, leneș și cu apucături infracționale, așa cum l-a caracterizat  „fanaticul” Andrei Caramitru.

Mulți simpatizanți PSD consideră că oricum partidul va fi în opoziție în următorul ciclu electoral și, de accea, nu trebuie să facă un efort ieșind la vot în 6 decembrie. Un raționament greșit. Chiar într-o astfel de ipoteză, va conta foarte mult numărul de mandate pentru „minoritatea de blocaj” din parlament pentru că anumite măsuri aberante să nu fie aprobate de „parlamentul lui Iohannis”.

Așa încât, dragi prieteni, chiar dacă sunteți nemulțumiți de situația actuală a partidului și de acțiunea să din prezent, gândiți-vă să pregătiti condițiile pentru o atitudine vitală și responsabilă în următorii patru ani.

Ieșind la vot, veți putea da și un răspuns unor personaje gen Andrei Caramitru”, scrie Bombonel pe blogul său. Apropo de această titulară, căpătată pe la începutul anilor 90, Năstase declara într-un interviu pentru săptămânalul Expres Magazin, în 1994, că nu îl deranjează, considerând că i s-ar trage de la firea sa „molcomă”, de bonom și de la trăsăturile „rotunde, nu foarte ascuțite”. 

Pentru a demonstra că susținătorii și membrii USR PLUS sunt niște fanatici pe mâna cărora nu ar trebui să ajungă țara, Năstase reproduce un text al lui Andrei Caramitru în care acesta făcea o serie de aprecieri „jignitoare” la adresa electoratului PSD: ”Cine Votează PSD? Cine Votează în celelalte țări cu demenți populiști ?

Cei care sunt eșuați. Pierduți undeva într-un sat, fără bani, fără prieteni, fără educație, fără job bun. Pensionari care urăsc pe tineri și “schimbările” din jur – atât de plini de ură că până și familia lor fuge de ei.

Și votează isteric că să pedepsească ocultă, elită condusă de Soros și Bill Gheitz, să pedepsească “sexo-marxiștii” de prin orașe care lucrează în IT, să pedepsească intelectualii. Să pedepsească adică pe toți cei care nu sunt la fel de eșuați că ei. Pentru că sunt convinși că de fapt e o mare conspirație – ocultă îi vrea săraci cumva. Cineva are ceva cu ei domne.

Ce nu înțeleg ei – sunt săraci și vai de mama lor pentru că:

(1) sunt proști de bubuie și nu știu să facă nimic

(2) Votează hoți și ticăloși să le fie primari. De proști ce sunt. Și atunci evident că acolo unde stau ei e mizerie și nu sunt job-uri

(2) sunt leneși. Dacă ar vrea – ar putea să se mute unde sunt job-uri bine plătite. În orașele mari sau în străînătate. Ar putea să învețe o nouă meserie. Dar nu și nu – că e greu domne. Să ni se dea ! Păi de ce să vi se dea? Mergeți la muncă ! De asta îi respect eu pe cei care merg la cules căpșuni sau sparanghel în străînătate – aia muncesc cinstit – dar nu pe alcooliștii de la birtul satului care înjură și se plâng și Votează PSD.

Leneși și proști. Dar mulți. De asta trebuie să ieșim toți la vot de fiecare dată că altfel ajungem rău de tot”.

„Vă regăsiți între ei? Bănuiesc că nu și, de aceea, dacă vreți să lăsati țară pe mâna unor astfel de fanatici, atunci nu ieșiți la vot, folosind diverse pretexte. Dacă nu, atunci votul vostru va fi o moțiune de cenzură la adresa guvernului și a unor astfel de personaje”, concluzionează Năstase, cel care, neputând justifica uriașa avere acumulată pe când era șef de partid și de guvern, chema poporul să-i numele ouăle, dar care n-a avut totuși suficiente „ouă”, în 2012, să accepte cu demnitate sentința de condamnare la închisoare, recurgând la un spectacol grotesc care ar fi trebuit să sensibilizeze opinia publică: s-a zgâriat în zona gâtului cu un glonț tras cu grijă dintr-un revolver modelul „Smith & Wesson”, calibrul 9 mm. 

Andrei Caramitru, fiul cel mare al actorului Ion Caramitru, actualul director al Teatrului Național din București, a fost consilierul președintelui USR, Dan Barna.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.