Regimul Igor Dodon fabrică dovezi că s-ar da mită celor care votează cu Maia Sandu. SURSE: „Există informații că actualul președinte pregătește contestarea rezultatului alegerilor”


Regimul Igor Dodon fabrică dovezi că s-ar da mită celor care votează cu Maia Sandu. SURSE: „Există informații că actualul președinte pregătește contestarea rezultatului alegerilor”

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS) condamnă provocările candidatului Igor Dodon și cere oprirea imediată a acestora. Este vorba despre mai multe falsuri apărute în spațiul public, potrivit cărora s-ar oferi mită celor care votează cu Maia Sandu. Surse Podul.ro susțin că Igor Dodon se pregătește să conteste rezultatele turului doi de scrutin, drept pentru care încearcă să acrediteze ideea că victoria Maiei Sandu ar fi rezultatul unor ilegalități.

„Dodon recurge la cele mai mârșave provocări din setea lui de putere. Ceea ce face Igor Dodon este o crimă împotriva poporului. Echipa lui Dodon comite ilegalități și în ziua votului. Dodon încearcă să intoxice votul sincer al cetățenilor prin provocări și falsuri.

Cerem oprirea imediată a provocărilor și a minciunilor precum că cineva ar plăti pentru un vot acordat Maiei Sandu. Venim cu un apel către cetățeni, și din țară, și din diasporă: <<Fiți atenți! Printre dvs., inclusiv în diasporă, au fost plasate persoane care provoacă și înregistrează falsuri despre așa-zisa mită.>>

Mobilizarea fără precedent, sinceră și liberă a cetățenilor noștri din diasporă arată dorința imensă a moldovenilor de a-și exprima votul – un drept constituțional, iar încercarea de a destabiliza și a intoxica acest proces liber constituie o infracțiune.

Vom cere investigarea acestor falsuri, oriunde au fost fabricate, și tragerea la răspundere a făptașilor. Provocatorii for fi pedepsiți penal. Dragi cetățeni, ieșiți la vot!”, se arată într-o declarație a PAS.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.