MERGI LA VOT CÂT ÎNCĂ POȚI! Cetățenii moldoveni care studiază în România vor circula duminică gratuit cu trenul dacă vor să voteze. LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN ROMÂNIA


MERGI LA VOT CÂT ÎNCĂ POȚI! Cetățenii moldoveni care studiază în România vor circula duminică gratuit cu trenul dacă vor să voteze. LISTA SECȚIILOR DE VOT DIN ROMÂNIA

Cetăţenii Republicii Moldova care studiază în România vor beneficia, pe 15 noiembrie, de o călătorie gratuită pe calea ferată dus - întors, către şi dinspre localităţile din România unde se organizează secţii de votare, în vederea exercitării dreptului de vot în turul doi al alegerilor prezidențiale, scrie Agerpres.

Potrivit unui proiect de Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, publicat pe site-ul Ministerului Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor, aceştia vor putea călători gratuit cu trenurile Regio şi Interregio, la clasa a II -a. 

„Se propune eliberarea biletului de călătorie la casele de bilete ale staţiilor şi agenţiilor de voiaj pe baza actului de identitate care să ateste calitatea de cetăţean a Republicii Moldova şi a carnetului de elev vizat pentru anul şcolar în curs, obligatorie fiind procurarea atât a biletului pentru dus cât şi pentru întors", potrivit noii reglementări.

Pe biletul de călătorie eliberat se va menţiona numele şi prenumele beneficiarului, codul numeric personal (CNP-ul), seria şi numărul actului de identitate, calitatea elev (E). Persoanele care, prin fraudă, vor călători suplimentar faţă de călătoria gratuită acordată vor suporta consecinţele legii, se menţionează în proiect.

În Republica Moldova va avea loc turul al doilea al alegerilor prezidenţiale, în data de 15 noiembrie 2020, şi foarte mulţi cetăţeni ai Republicii Moldova îşi efectuează studiile liceale, respectiv universitare, în localităţile de pe teritoriul României. În acest context, pe teritoriul României vor fi deschise 13 secţii de votare pentru cetăţenii moldoveni cu drept de vot, respectiv în oraşele: Bucureşti (două secţii), Iaşi, Galaţi, Timişoara, Braşov, Cluj Napoca, Constanţa, Bacău, Suceava, Craiova, Sibiu şi Oradea.

LISTA SECȚIILOR DE VOTARE ORGANIZATE PE TERITORIUL ROMÂNIEI PENTRU TURUL DOI AL ALEGERILOR PREZIDENȚIALE DIN REPUBLICA MOLDOVA

București

1. Secţia de votare nr.1/406, sediul Ambasadei, Aleea Alexandru 40.

2. Secţia de votare nr.1/407, în incinta Autorității Electorale Permanente, str. Stavropoleos 6.

Iași

3. Secţia de votare nr.1/408, sediul Consulatului General, Aleea Grigore Ghica Vodă 60A.

Timișoara

4.  Secţia de votare nr.1/409, Colegiul Național de Artă “Ion Vidu”, str. Cluj 12.

Cluj- Napoca

5. Secţia de votare nr.1/410, Casa de Cultură a Studenților, Piața Lucian Blaga 1-3.

Galați

6.  Secția de votare nr.1/411,  Universitatea “Dunărea de Jos”, str. Domnească 47.

Brașov

7.  Secția de votare nr.1/412, Casa de Cultură a Studenților, str. Memorandumului 39.

Constanța

8.  Secția de votare nr.1/413, Universitatea “Ovidius”, bd. Mamaia 124, Aleea Universității 1.

Bacău

9.  Secția de votare nr.1/414, Universitatea “Vasile Alecsandri”, Calea Mărășești 158.

Suceava

10.  Secția de votare nr.1/415, Universitatea “Ștefan cel Mare”, str. Universității 13.

Sibiu

11.  Secția de votare nr.1/416, Școala Gimnazială “Regina Maria”, str. Zaharia Boiu 1.

Craiova

12.  Secția de votare nr.1/417, Universitatea din Craiova, str. Alexandru Ioan Cuza 13.

Oradea

13.  Secția de votare nr.1/418, Universitatea din Oradea, Facultatea de Construcții, Cadastru și Arhitectură, clădirea D+4E, parter, str. Barbu Ștefănescu Delavrancea 4.

Vezi AICI toate informațiile relevante despre votul de duminică din România.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.