Luis Lazarus a încasat 30.000 de euro de la fostul primar Dan Tudorache ca să difuzeze spotul cu falsul spital de urgență din sectorul 1. Clotilde Armand dezvăluie risipa de bani publici


Luis Lazarus a încasat 30.000 de euro de la fostul primar Dan Tudorache ca să difuzeze spotul cu falsul spital de urgență din sectorul 1. Clotilde Armand dezvăluie risipa de bani publici

Pe vremea când era condusă de Dan Tudorache de la PSD, Primăria sectorului 1, printr-o companie din subordinea sa, i-a plătit realizatorului Luis Lazarus suma de 30.000 de euro pentru a difuza în emisiunea „Luis Lazarus Live” spotul mincinos despre construcția unui spital de urgență, aflat în realitate doar în stadiu de proiect.  

Dezvăluirea a fost făcută, duminică, de noul primar al sectorului 1, Clotilde Armand.

„Am revenit la Compania de Investiții și Dezvoltare în Sănătate și Domenii de Interes Public – Privat Sector 1 S.A și am reușit să intru în birourile Companiei, unde, în urmă cu câteva zile, n-am găsit pe nimeni din cei 40 de angajați.

Despre activitatea acestei companii nu știe nimeni nimic de mai bine de doi ani. Am discutat cu conducerea și am aflat cu ce s-a ocupat. De exemplu, am aflat cât a plătit pentru spotul mincinos interzis de CNA, despre spitalul care nu exista, difuzat la televiziuni; ce buget are compania; ce investiții au făcut în ultimii 2 ani etc.”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

Potrivit documentelor prezentate de ea, fondurile pentru difuzarea spotului mincinos au mers către:  

B1 TV: 100.050 euro pentru 667 de difuzări;

Romania TV: 69.000 euro pentru 75 difuzări;

Digi 24: 69.000 euro pentru 75 difuzări;

Luju.ro: 50.000 euro;

Luis Lazarus Live: 30.000 euro;

Luis Lazarus a fost prezent, împreună cu Adriana Bahmuțeanu, Cosmina Cerva și Oana Lovin, la manifestațiile organizate de PSD în fața Biroului Electoral al Sectorului 1, când Dan Tudorache a acuzat USR si PNL că i-au furat voturile.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.