VIDEO. Într-un discurs cu dezacorduri, Marcel Ciolacu instigă la crimă. Președintele agramat al PSD îl laudă pe Ceaușescu pentru plata datoriei externe, atrăgând atenția că Dictatorul a fost executat pentru acea decizie și se întreabă ce ar trebui să pățească liberalii


VIDEO. Într-un discurs cu dezacorduri, Marcel Ciolacu instigă la crimă. Președintele agramat al PSD îl laudă pe Ceaușescu pentru plata datoriei externe, atrăgând atenția că Dictatorul a fost executat pentru acea decizie și se întreabă ce ar trebui să pățească liberalii

Invitat de fostul antenist Ionuț Cristache în emisiunea pe care o realizează la TVR în prime time, România 9, președintele PSD Marcel Ciolacu a vorbit despre programul de guvernare al social-democraților, program pe care urmează să-l aplice cel mai probabil cu „profesioniști” de talia fostei primărițe Gabriela Firea, care a lăsat PMB într-o situație financiară dezastruoasă, golind vistieria și pe anul următor, a avocatei clanurilor mafiote Laura Vicol sau a fostului luptător K1 Daniel Ghiță, care acum luptă împotriva „botniței” sanitare. În aceeași emisiune, Ciolacu a criticat virulent prestația lui Klaus Iohannis, „politrucul PNL”, dar mai ales partidul aflat în prezent la guvernare care ar merita să i se întâmple lucruri foarte grave, la nivel de execuție, pentru că a îndatorat România.  

Marcel Ciolacu: „Domnul Cîțu ar trebui să vină să ne explice cum a reușit performanța să împrumute această țară la o dobândă de 4,74, cea mai mare dobândă pe care o plătește un stat al UE, să ne explice cum vom plăti aceste împrumuturi de aproape 100 de miliarde. Niciun guvern ever nu s-a împrumutat în șapte luni o asemenea sumă. Cel mai tragic este că nu știm unde s-au dus acești bani”.

Ionuț Cristache: „Păi cum unde? În promisiunile dvs, în creșterile dvs de salarii și de pensii...”

Marcel Ciolacu: „Să vină cu proiectul de buget în transparență. Vino și spune-le românilor exact cum va arăta România anilor 2021. Ce faci cu pensiile, alocațiile, taxele și impozitele. Nu-i păcăli și nu-i minți. Așa este cel mai fair play într-o politică europeană. Dl Cîțu să vină la Parlament. El stă la Facebook, se filmează prin birou pe acolo. Și să explice; domle, ăsta este bugetul, l-am pus în transparență, dar nu-l votăm acum. Îl votăm după alegerile din 6 decembrie”

Cristache: „Dar care e temerea dvs?”

Ciolacu: „Mărirea de taxe și impozite. Va fi un șomaj galopant în România. Este și în acest moment. Noi am ajuns la aproape un milion de șomeri”.

Cristache: „Urmează cele 80 de miliarde...”

Ciolacu: „Cele 80 de miliarde durează, dintre care 40 de miliarde sunt împrumutate (banii pe care urmează să-i primească România de la UE, n.red.). Și mai trebuie să plătim și noi contribuția de 12 miliarde. Tot în astea 80. Pe o parte dai, pe o parte ți se ia. Să vină să ne explice, care sunt soluțiile. (...) Ce facem? Impozităm marile averi sau mărim TVA-ul și plătește până la urmă orice consumator, și vulnerabil, și nevulnerabil. Ca timpul lui Ceaușescu, la paușal. Să știți că Ceaușescu l-am împușcat pentru că a plătit datoriile. Ce facem cu cei care au îndatorat țara acum cum n-a îndatorat-o nimeni niciodată? Nu, eu nu vorbesc de împușcat. Doamne ferește! Este un dezastru pentru România. Acest om este un mitoman (Cîțu). Omul din asta trăiește. Nu am niciun apetit să stau să comentez tâmpeniile...Eu unul sunt foarte îngrijorat dacă finanțele României a ajuns pe mâinile domnului Cîțu”, i-a spus Marcel Ciolacu lui Ionuț Cristache care i-a adus aminte că PSD-ul a fost la un pas să-l voteze pe Cîțu premier la începutul pandemiei când desemnarea lui Ludovic Orban fusese respinsă de către CCR. Atunci, PSD a anunțat că votează orice premier liberal pentru ca țara să nu intre în criză politică pe fondul pandemiei care începuse să facă ravagii în Europa. 

Vedeți video de la 39:45:



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.