ALEGERI PREZIDENȚIALE ÎN R. MOLDOVA. Moldovenii din Diaspora vin masiv la vot. Majoritatea votează anti- Dodon. În Italia și Germania s-au format cozi la secții


ALEGERI PREZIDENȚIALE ÎN R. MOLDOVA. Moldovenii din Diaspora vin masiv la vot. Majoritatea votează anti- Dodon. În Italia și Germania s-au format cozi la secții

Moldovenii din Germania s-au prezentat la secția de votare de la Frankfurt pentru a-și exercita dreptul la vot. Chiar de la primele ore ale dimineții, s-au format cozi imense. Mai multe imagini au fost trimise pe adresa redacției Unimedia.info de către un martor.

În Germania, pentru alegerile prezidențiale au fost deschise 6 secții de votare în total în orașele Berlin, Frankfurt, Stuttgart, Hamburg, Munchen și Kassel.

Până la ora 10.00, peste 5 000 de moldoveni din Diaspora își exercitaseră dreptul la vot.

Și moldovenii din Italia sunt matinali. Aceștia s-au prezentat la secțiile de votare începând cu orele 7:00, la unele sedii formându-se cozi. Mai mulți cetățeni de ai noștri au publicat imagini pe rețelele de socializare.

Internauții au publicat imagini cu secțiile de votare de la Milano și Veneția. Cetățenii s-au în rând, păstrând distanța, de la primele ore ale dimineții.

Până la aceeași oră, peste 5 000 de moldoveni din Diaspora își exercitaseră dreptul la vot.

VIDEO CU PROCESUL DE VOT DIN ITALIA



Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene informează că la moment sunt înregistrate aglomerații la mai multe secții de votare din străinătate, în special din cauza accesului greoi în incinta secțiilor.

Este vorba despre următoarele secții:

- 1/348 Berlin (disponibilitate de acces redusă – rând de peste 100 persoane)

- 1/349 Frankfurt (disponibilitate de acces redusă – rând de peste 100 persoane)

- 1/351 Hamburg (disponibilitate de acces redusă – rând de peste 100 persoane)

- 1/369 Parma (disponibilitate de acces redusă – rând de peste 100 persoane)

- 1/379 Mestre (disponibilitate de acces redusă – rând de peste 100 persoane)

- 1/380 Milano (disponibilitate de acces redusă – rând de peste 100 persoane)

- 1/343 Villeneuve-Saint-Georges (disponibilitate de acces medie – rând de 50 până la 100 de persoane)

- 1/309 Bruxelles (disponibilitate de acces medie – rând de 50 până la 100 de persoane)

- 1/310 Bruxelles (disponibilitate de acces medie – rând de 50 până la 100 de persoane)

În contextul pandemiei Covid-19, MAEIE îndeamnă diaspora să-și exercite dreptul la vot pe parcursul zilei cu respectarea strictă a normelor de conduită în vigoare din statele de reședință și să urmărească actualizările misiunilor diplomatice .

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.