UPDATE. Incredibilul caz al medicilor diagnosticați cu COVID-19 care au fugit din spital și au pus autoritățile pe jar/Este vorba despre trei doctorițe care au fost „recuperate” de Poliție și reinternate


UPDATE. Incredibilul caz al medicilor diagnosticați cu COVID-19 care au fugit din spital și au pus autoritățile pe jar/Este vorba despre trei doctorițe care au fost „recuperate” de Poliție și reinternate

UPDATE. Cele trei cadre medicale care au părăsit pe furiș Spitalul Județean din Târgu Jiu, în noaptea de joi spre vineri, au fost găsite la domiciliile lor. Potrivit presei locale, urmează să le fie întocmite dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Este vorba despre trei doctorițe, cu vârste cuprinse între 31 și 55 de ani, angajate ale spitalului pe care l-au părăsit fără să informeze și fără să li se efectueze documentele de externare.  Potrivit pandurul.ro, cele trei doctorițe au fost transportate cu ambulanța înapoi la spital.

Știrea inițială

Trei medici infectați cu coronavirus, internați la Secția de Boli infecțioase a Spitalului Județean din Târgu Jiu, au părăsit unitatea sanitară fără să aibă acceptul echipei care îi trata. Este vorba despre trei medici, printre care un pneumolog și un medic de terapie intensivă, care erau, vineri dimineață, căutați poliție, potrivit Digi24.ro.  

Polițiștii de la IPJ Gorj au mers în noaptea de joi spre vineri la spital, după ce au fost solicitați de Direcția de Sănătate Publică ai cărei inspectorii fuseseră în control la spitalul județean pentru a verifica capacitatea secției de terapie intensivă sunt ocupate. Au mers apoi să vadă și cum sunt tratați pacienții din secții și așa au observat că trei dintre ei lipsesc. Ulterior au aflat că este vorba despre trei medici spitalizați de mai multe zile.

„Sunt surprins de cele întâmplate. M-am prezentat cu cei de la DSP și am constatat că lipsesc trei medici internați pe secția de Boli Infecțioase”, a precizat managerul Spitalului Județean din Tg Jiu, Dumitru Vienescu.

SURSA FOTO: pandurul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.