Eliminarea sau impozitarea pensiilor speciale? Ioana Constantin invocă formula care ar fi acceptată de CCR: "La fel ca la 2 tururi de scrutin, în Parlament s-a găsit rețeta unui blat imens!"


Eliminarea sau impozitarea pensiilor speciale? Ioana Constantin invocă formula care ar fi acceptată de CCR: "La fel ca la 2 tururi de scrutin, în Parlament s-a găsit rețeta unui blat imens!"

Ioana Constantin, candidată pentru Camera Deputaților din partea PMP pe București, a declarat joi că actuala formulă parlamentară a girat doar legi neconstituționale în legătură cu impozitarea / tăierea pensiilor speciale. Totodată, secretarul general adjunct al PMP a prezentat și o formulă care ar fi acceptată de CCR.

"În realitate e simplu, iar CCR nu ar mai avea nimic de obiectat dacă: (1) am impozita partea necontributivă a pensiilor speciale în plată pentru fiecare prag; (2) am elimina pensiile speciale ce urmează să intre în plată. Politicienii sunt primii care ar trebui să nu aibă aceste pensii speciale. Parlamentari, primari sau președinți de consilii județene sunt primii pentru care trebuie să se elimine privilegiile", a precizat Ioana Constantin. 

În concluzie, Ioana Constantin a atras atenția că pensiile speciale nu reprezintă nimic altceva decât o formă de furt din banul public. 

"Pensiile speciale sunt FURT din banul public!

Plătim peste 12 miliarde de lei pensii speciale, în vreme ce, după zeci de ani de muncă, mulți dintre seniorii României au pensii rușinos de mici.

E totuși multă ipocrizie în jurul discuției despre eliminarea pensiilor speciale. Rămân faptele, însă. PMP e singurul partid care a înțeles pe deplin că nu se poate face dreptate în sistemul de pensii decât prin eliminarea pensiilor speciale. Singurul criteriu trebuie să rămână contributivitatea. Iar singurii care merită cu adevărat aceste pensii speciale sunt cei care și-au riscat viața pentru țară. Asta spune proiectul PMP din Parlament!

La fel ca la 2 tururi de scrutin, în Parlament s-a găsit rețeta unui blat imens când a venit vorba despre pensii speciale. Nici eliminate, nici impozitate. Doar legi neconstituționale. În realitate e simplu, iar CCR nu ar mai avea nimic de obiectat dacă: (1) am impozita partea necontributivă a pensiilor speciale în plată pentru fiecare prag; (2) am elimina pensiile speciale ce urmează să intre în plată. Politicienii sunt primii care ar trebui să nu aibă aceste pensii speciale. Parlamentari, primari sau președinți de consilii județene sunt primii pentru care trebuie să se elimine privilegiile.

PMP continuă lupta pentru eliminarea și impozitarea pe bune a pensiilor speciale!", a scris Ioana Constantin pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.