Autostrada Moldovei. Anunț important de la Bruxelles: finanțarea obținută de Guvernul Orban


Autostrada Moldovei. Anunț important de la Bruxelles: finanțarea obținută de Guvernul Orban

Europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan a anunțat marți că Guvernul Orban a obținut o finanțare de 150 de milioane de euro pentru Autostrada Moldovei, sumă aprobată ieri de Comisia Europeană. Totodată, liberalul a amintit că Guvernul Orban a mai obținut o finanțare de 875 de milioane de euro, la începutul lunii septembrie, pentru Autostrada Sibiu - Pitești

"Cu ajutorul fondurilor europene, vom finaliza în următorii ani atât Autostrada Sibiu – Pitești, cât și Autostrada Moldovei", a subliniat eurodeputatul. 

"Vin fonduri europene și pentru Autostrada Moldovei!

Comisia Europeană a aprobat ieri o finanțare de 150 de milioane de euro pentru Varianta de Ocolire a Bacăului, care face parte din Autostrada Moldovei.

Este deja al doilea mare proiect de autostradă pentru care Guvernul României obține finanțare din fonduri europene în această toamnă.

La începutul lunii septembrie, Comisia Europeană aproba 875 de milioane de euro pentru Autostrada Sibiu - Pitești.

Sibiu - Pitești și Autostrada Moldovei sunt două dintre cele mai importante proiecte de infrastructură pe care le așteaptă românii.

În mai puțin de un an de guvernare, Guvernul #PNL a obținut cofinanțare europeană pentru ambele proiecte.

Cu ajutorul fondurilor europene, vom finaliza în următorii ani atât Autostrada Sibiu – Pitești, cât și Autostrada Moldovei", a scris liberalul pe Facebook. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.