Ce înseamnă pentru România un Biden la Casa Albă: corupție, trafic de influență și revenirea comuniștilor chinezi


Ce înseamnă pentru România un Biden la Casa Albă: corupție, trafic de influență și revenirea comuniștilor chinezi

Pentru început, rememorați scena cu Dragnea și lacheul său Grindeanu dându-i târcoale președintelui Trump, în ianuarie 2017. Doi inși penibili, dornici să fie băgați în seamă. Președintele Trump i-a ignorat și atunci, și ulterior, când se milogeau să facă o poză cu el. 

Ei bine, dacă Biden era președinte, sunt sigur că Dragnea ajungea la Casa Albă, își făcea poze cu președintele SUA și, cine știe..., probabil că azi nu era la pușcărie. Tot ce trebuiau să facă pesediștii corupți era să-l atragă pe Biden Junior cu vreun business, pentru ca apoi acesta să le deschidă accesul către tăticul lor. Pentru că, să fim sinceri, ceea ce făcea Hunter Biden în Ucraina era trafic de influență în cea mai pură formă. Știa că Ucraina are nevoie disperată de susținerea SUA, știa că mulți dintre liderii țării sunt coruptibili, așa că se ducea acolo să deschidă uși pentru diferite interese private din America. Este adevărat că nu l-au prins cu șpaga ascunsă în borcanul de murături din frigider – cum l-a găsit FBI-ul pe un senator american acum mulți ani – fiindcă metodele sunt mult mai sofisticate acum. 

Povestea aceasta, a legăturilor dubioase ale lui Biden Junior în Ucraina și China comunistă, a fost băgată sub preș de presa mainstream din SUA, Facebook și Twitter au cenzurat-o, iar ziariștii din România au ignorat-o, deși este evident că ea privește tot spațiul est-european. Deal-urile corupte ale lui Biden Junior arată că, dacă democrații pun mâna pe Casa Albă, nu vor avea nici un interes să susțină lupta anticorupție din România. Nu vor susține un guvern de dreapta, nu vor susține proprietatea, nu vor mai critica Ciuma Roșie. Uitați-vă ce dure sunt intervențiile ambasadorului SUA împotriva Ciumei Roșii, după ce Zuckerman l-a înlocuit pe Klemm, trimis de administrația Obama să promoveze agenda pro-gay. 

Relațiile lui Hunter Biden cu China comunistă, plus ezitările tatălui său când e vorba de regimul de la Beijing, arată că România riscă din nou să intre în afaceri cu Huawei sau alte companii legate, subteran, de securitatea sau de armata chineză. La presiunea guvernului Trump, România a evitat să dea telecomunicațiile/ rețeaua 5G pe mâna Huawei și a ieșit din aranjamentul perdant pe care-l avea cu China Nuclear pentru construcția reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă. Însă bătălia e departe de a fi încheiată, iar Huawei continuă să exercite o presiune uriașă prin cozi de topor precum Ponta și Firea.

După ce pandemia se va încheia, va veni șocul crizei economice. România va putea depăși acest moment greu în condiții decente doar cu un guvern de dreapta care să aibă un parteneriat politic, militar și economic cu un cabinet american de dreapta. Joe Biden e genul de politruc uns cu toate alifiile care nu va avea nici o jenă să facă înțelegeri subterane cu Rusia, în detrimentul statelor din Europa de Est. Agenda sa - pro-gay, Green deal-ul, refuzul de a opri haosul din marile orașe, unde bandele stângiste jefuiesc fără jenă - este opusul rețetei de care va avea nevoie România după pandemie. Oricum, probabil că adevăratul președinte al SUA va fi vicepreședintele Kamala Harris, fiindcă tot mai mulți comentatori americani, chiar și unii dintre cei in tabăra democrată, au dubii că Biden are capacitatea de a-și îndeplini atribuțiile. 

În 2021, o Românie greu încercată va avea nevoie de un pilon solid de susținere în SUA. Dacă Biden va fi la Casa Albă, România va fi singură în fața crizei economice, a Rusiei și a Ciumei Roșii. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.