UPDATE. Mafia a câștigat detașat bătălia pentru Consiliul Legislativ: pesedistul "Ciordache" a obținut funcția de conducere


UPDATE. Mafia a câștigat detașat bătălia pentru Consiliul Legislativ: pesedistul "Ciordache" a obținut funcția de conducere

UPDATE

Deputatul PSD Florin "Ciordache" a fost votat marți pentru funcția de șef al Consiliului Legislativ cu 185 de voturi pentru, 43 împotrivă. Candidatul susținut de PNL, Augustin Zegrean, a obținut doar 41 de voturi pentru. 

ȘTIREA INIȚIALĂ

Senatoarea USR Florina Presadă este de părere că dacă Florin Iordache, fost ministru al Justiției în primul guvern PSD controlat de Liviu Dragnea, autor al OUG 13 și fost președinte al celei mai controversate comisii parlamentare din istoria Legislativului, cea „specială” pentru modificarea legilor justiției, va ajunge președintele Consiliului Legislativ, instituția care dă avizele pentru legile dezbătute în Parlament, există riscul ca numai inițiative penalilor să primească undă verde. 

Politiciana arată, într-o postare pe Facebook, cum a fost respinsă de CL, sub conducerea interimară a controversatului Toni Greblă, inițiativa sa care „prevede încetarea de drept a contractului de muncă pentru personalul contractual din administrație care a obținut o condamnare penală definitivă pentru săvârșirea unei infracțiuni de corupție sau de serviciu”.

Despre cum ar putea ajunge Iordache președinte al CL și cine mai face parte din comitetul director al instituției pesedizate am scris pe larg AICI.  

„Florin Iordache în funcția de președinte al Consiliului Legislativ ar însemna că efectiv numai legile penalilor vor obține avize favorabile din partea acestei instituții.

Inițiativa mea care prevede încetarea de drept a contractului de muncă pentru personalul contractual din administrație care a obținut o condamnare penală definitivă pentru săvârșirea unei infracțiuni de corupție sau de serviciu, indiferent de modalitatea de individualizare a executării pedepsei (cu executare sau cu suspendare), tocmai a luat aviz negativ de la Consiliul Legislativ.  

Pe scurt, Consiliul Legislativ spune că trebuie să păstrăm lupul paznic la oi!

Ipotezele de lucru iterate de CL nu au niciun fel de legătură cu conținutul propunerii mele legislative, un text de altfel identic cu cel privind funcționarii publici. Motivarea avizului negativ arată clar că aprecierea CL este una de oportunitate, excedând atribuțiilor sale stabilite prin lege. Criticile CL vizează practic atât propunerea legislativă cât și reglementări în vigoare, configurând alte soluții legislative decât cele existente, cu toate că CL nu are printre atribuții formularea de considerente care să constituie propuneri de lege ferenda.

https://www.senat.ro/legis/PDF/2020/20b554LG.pdf  

Dacă acest lucru se întâmplă acum sub conducerea interimară a lui Toni Greblă, oare cum vor arăta aceste avize sub conducerea lui Florin Iordache?

Iubește România cu ochii deschiși!”, scrie Florina Presadă

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.