Firea&Co., în perfuzii! DNA anunță numărul dosarelor penale deschise care vizează Primăria Capitalei și primăriile de sector


Firea&Co., în perfuzii! DNA anunță numărul dosarelor penale deschise care vizează Primăria Capitalei și primăriile de sector

DNA, într-un răspuns acordat ziare.com, a transmis că în perioada 1 ianuarie - 8 octombrie 2020, a deschis 28 de dosare penale care vizează funcționari din Primăria Capitalei, respectiv din primăriile de sector.

"În perioada 01 ianuarie - 08 octombrie 2020, pe rolul DNA - Structura Centrală au fost înregistrate 28 de dosare ce vizează presupuse infracțiuni de corupție (luare și dare de mită, trafic de influență, etc.) și asimilate celor de corupție (abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, etc.) săvârșite de funcționari din cadrul primăriei Capitalei și a primăriilor de sector.

În aceste cauze, în acest moment cercetările se desfășoară doar cu privire la faptă, in rem (care vizează faptele, nu o persoană- n.red.)", a precizat DNA.

Totodată, amintim că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat, luni seară, că primul raport de control efectuat de Inspecția Economică a MFP la Primăria Capitalei a fost trimis la DNA, prejudiciul calculat de către inspectori fiind de 200 de milioane de lei.

"Sa fie foarte clar pentru toata lumea : Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA", a scris Florin Cîțu pe Facebook. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.