Firea&Co., în perfuzii! DNA anunță numărul dosarelor penale deschise care vizează Primăria Capitalei și primăriile de sector

Firea&Co., în perfuzii! DNA anunță numărul dosarelor penale deschise care vizează Primăria Capitalei și primăriile de sector

DNA, într-un răspuns acordat ziare.com, a transmis că în perioada 1 ianuarie - 8 octombrie 2020, a deschis 28 de dosare penale care vizează funcționari din Primăria Capitalei, respectiv din primăriile de sector.

"În perioada 01 ianuarie - 08 octombrie 2020, pe rolul DNA - Structura Centrală au fost înregistrate 28 de dosare ce vizează presupuse infracțiuni de corupție (luare și dare de mită, trafic de influență, etc.) și asimilate celor de corupție (abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite, etc.) săvârșite de funcționari din cadrul primăriei Capitalei și a primăriilor de sector.

În aceste cauze, în acest moment cercetările se desfășoară doar cu privire la faptă, in rem (care vizează faptele, nu o persoană- n.red.)", a precizat DNA.

Totodată, amintim că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat, luni seară, că primul raport de control efectuat de Inspecția Economică a MFP la Primăria Capitalei a fost trimis la DNA, prejudiciul calculat de către inspectori fiind de 200 de milioane de lei.

"Sa fie foarte clar pentru toata lumea : Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA", a scris Florin Cîțu pe Facebook. (mai multe detalii AICI)