Purtător de mască sanitară, lovit cu pumnul pe stradă de negaționiști. „M-au lovit cu pumnul în plină figură și m-au înjurat doar pentru că purtam mască!”


Purtător de mască sanitară, lovit cu pumnul pe stradă de negaționiști. „M-au lovit cu pumnul în plină figură și m-au înjurat doar pentru că purtam mască!”

Antonio Constantin Pasteanu a povestit pe Facebook cum a fost atacat, miercuri, pe Șoseaua Chitilei, de doi indivizi care l-au lovit cu pumnul în față, fiind convins că asta s-a întâmplat pentru că purta masca sanitară la exterior. El a evocat întâmplarea în contextul unei alte agresiuni petrecute la Iași când unei tinere i-a fost smulsă masca sanitară de mai mulți credincioși care susțineau că pandemia este o minciună a autorităților ca să ne „vândă ordinii mondiale”. Detalii AICI

ACP: „Astăzi pe stradă, din senin așa, m-am pomenit cu un pumn în plină figura doar pentru că purtăm masca. Până să-mi revin și să chem poliția, cei doi indivizi deja se pierdeau în aglomerație pe celălalt trotuar (fix pe acolo pe unde am evitat să merg, văzând mulțimea de oameni)... de înjurăturile și jignirile adresate, nu mai vreau să-mi amintesc, pentru că au durut mult mai rău.

Eu sunt mai visător de fel, gânditor în general când merg chiar și pe stradă. De acum trebuie să fiu mai atent, ptr că, iată... există semeni în jurul nostru care-ți pot da în cap, ptr că te gândești la sănătatea lor. Și n-o să renunț la a purta masca, chiar și în aer liber, ptr că mă simt RESPONSABIL!

Aveam de făcut comandă ptr niște materiale de construcție pe Șoseaua Chitilei. Nu era coadă în jurul locației unde trebuia să ajung, dar am observat aglomerație. Mi-am făcut alte cumpărături între timp pe celalaltă parte și, când să merg pe la trecerea de pietoni, doi indivizi mai mari au venit în stânga și n dreapta mea, înjurându-mă și jignind în fel și chip. Am tăcut, dar în nici 5 secunde m-am pomenit cu un pumn în față. A fost că un șoc și, tot ce am mai auzit apoi, a fost o înjurătură de mama, greu de reprodus. Când m-am ridicat, i-am mai văzut puțin după ce au traversat șoseaua.

De ce sunt sigur că m-au lovit ptr că aveam masca? Înainte să se întâmple asta, l-am auzit pe unul din ei spunând: "ia, uite-l pe asta, cu masca pe stradă"... apoi, ploaia de înjurături și jigniri..”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.