Florin Cîțu prezintă dovada jafului de la PMB: Firea a deturnat fondurile destinate transportului și energiei termice


Florin Cîțu prezintă dovada jafului de la PMB: Firea a deturnat fondurile destinate transportului și energiei termice

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a prezentat marți pe Facebook o serie de date în legătură cu Primăria Capitalei, susținând că Gabriela Firea a deturnat fondurile destinate plății subvențiilor alocate pentru transport, repectiv energie termică. Cel mai grav și penal este faptul că banii bugetați pentru subvenție au fost cheltuiți pe alte "proiecte", a subliniat Cîțu.

"DOVADA- PMB a avut bani pentru plata subvențiilor dar a deturnat destinația banilor!

PMB a bugetat banii pentru platat subvențiilor:

- transport 1.4 miliarde lei

- energie termică 935 milioane lei

Veniturile încasate de primărie, așa cum au fost bugetate, au fost de 99% la 30 septembrie 2020.

Prin oug 135/2020 am pus la dispoziția primăriilor încă 1 miliard de lei pentru plata facturilor restante.

Primăria București a avut bani, a bugetat subvenția dar nu a plătit subvenția.

Cel mai grav și penal, banii bugetati pentru subvenție au fost cheltuiți pe alte "proiecte".

Acest mod de "lucru", de fapt furt pe fata, a falimentat RADET, ELCEN etc și a îmbogățit firmele de casa ale celor care au adminstrat Bucurestiul în ultimii ani.

Vinovații vor raspunde! V-am promis", a scris ministrul pe Facebook.

Amintim că ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunțat, luni seară, că primul raport de control efectuat de Inspecția Economică a MFP la Primăria Capitalei a fost trimis la DNA, prejudiciul calculat de către inspectori fiind de 200 de milioane de lei.

CITIȚI ȘI: DNA, pe urmele Gabrielei Firea. Anunțul făcut de ministrul de Finanțe

"Sa fie foarte clar pentru toata lumea : Primul raport finalizat la PMB a fost deja trimis la DNA", a scris Florin Cîțu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.