Basarabia, competiția prezidențială a INFRACTORILOR. Cum preia Europa Liberă fumigenele serviciilor secrete RUSEȘTI


Basarabia, competiția prezidențială a INFRACTORILOR. Cum preia Europa Liberă fumigenele serviciilor secrete RUSEȘTI

Cum poate fi calificată o competiție electorală la care iau parte pe post de concurenți membrii lumii interlope?

Evident, competiția interlopilor!

Ce face un interlop într-o campanie electorală? Acționează ca un interlop, iar declarațiile lui sunt declarații de interlop.

Iată o asemenea declarație făcută de Renato Usatâi la postul de radio „Europa Liberă”:

„A scăzut foarte tare Dodon. Cifrele de astăzi sunt următoarele: 24, 24 și 16. Deci, mă refer la faptul că Dodon merge acum la egalitate cu Maia Sandu cu câte 24% și eu am 16. Vă spun sincer cât am astăzi”.

De unde a luat Usatâi datele respective? Dintr-un anume „sondaj intern”, ni se precizează.

„Sondaj intern”, al cui? Al lumii interlope? Al serviciilor rusești care își prepară și își propulsează interlopii politici pentru acest teritoriu românesc de la ocupație și până în prezent?

Nu procentajul pe care și-l atribuie Usatâi consternează, ci tupeul cu care acesta lansează fumigenele serviiciilor rusești în spațiul basarabean și mai ales entuziasmul cu care acestea sunt preluate și transmise de „Europa Liberă” și de alte surse media.

Culmea este că interlopii politici pregătiți de Rusia pentru Republica Moldova își au drept punct suprem în programul lor electoral, ca și Maia Sandu sau Andrei Năstase, lupta cu corupția!

Usatâi afirmă, spre exemplu, senin și tare, că el este preocupat cel mai mult, din tot fundul minții lui, cum să „elibereze Republica Moldova de „kulioace”, care ne-au făcut de râs atât la nivel național, cât și la nivel internațional”!

Și asta ți-o spune unul care, mai ieri, din postura lui de primar la Bălți, încerca să compromită gestul nobil de frățietate al medicilor români, veniți să ne ajute în lupta anti-COVID, prin a le băga acestora în buzunar, în văzul tuturor, plicuri cu bani?

Cum scăpăm de toți „kuliokarii” politici tăbărâți peste noi, dar mai cu seamă de „kuliokarii” Dodon și Usatâi, întâmpinați cu flori, acum patru ani, pe Platforma DA din PMAN și cu care Maia și Năstase mărșăluiau la braț pe străzile Chișinăului în semn de „luptă cu corupția”?

Asta ar trebui să fie problema la care să-i găsim răspunsul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.