Dăncilă pretinde că Dragnea trage sforile din pușcărie pentru ca ea să nu primească un loc eligibil la parlamentare: "O doreşte pe listă pe Carmen Dan!"


Dăncilă pretinde că Dragnea trage sforile din pușcărie pentru ca ea să nu primească un loc eligibil la parlamentare: "O doreşte pe listă pe Carmen Dan!"

Viorica Dăncilă ar urma să nu primească un loc din partea PSD pe lista de candidați la alegerile parlamentare. Într-o declarație pentru Adevărul, Viorica Dăncilă a dat vina pe infractorul Liviu Dragnea pentru această situație, spunând că acesta se răzbună din pușcărie pe ea, întrucât nu a dat OUG pe amnistie și grațiere pe vremea când ocupa funcția de premier al României. Mai mult, Viorica a menționat că Dragnea vrea ca fosta ministră de Interne, Carmen Dan, să primească un loc eligibil din partea PSD la parlamentare.

"Liviu Dragnea, chiar şi din închisoare, are o influenţă asupra mai multor lideri din PSD Teleorman. Liviu Dragnea nu mă doreşte pe listă la parlamentare pentru că nu am dat amnistie şi graţiere, aşa cum a insistat. Liviu Dragnea o doreşte pe listă pe Carmen Dan. Sper că liderii PSD nu vor face ce spune Liviu Dragnea. Nu am aut nicio discuţie cu liderii partidului pe acest subiect, dar am încredere în vorbele preşedintelui Marcel Ciolacu, care a spus că un fost premier PSD trebuie să se regăsească pe listele partidului la parlamentare. Am fost europarlamentar şi premier, deci înţeleg şi exigenţele Legislativului. Nu cred că un fost premier al partidului poate fi exclus de pe listă. Aşa cum a spus şi Marcel Ciolacu, nu cred că trebuie să ne omorâm foştii lideri ai partidului", a declarat Viorica.

Totodată, Viorica Dăncilă a precizat motivele pentru care ar trebui să primească un loc eligibil la parlamentare: "1. Nu am nicio vulnerabilitate. În condiţiile în care se vorbeşte despre acuzaţii de corupţie şi de subminare a independenţei Justiţiei, eu nu am astfel de pete. Aduc în PSD imaginea unui om integru. Cred că partidul are nevoie de astfel de oameni. PSD trebuie să se desparăt de personaje vulnerabile pe chestiuni ce ţin de corupţie şi de Justiţie. 2. PSD trebuie să se prezinte cu o echipă unită la alegerile parlamentare pentru a obţine o victorie. 3. Programul de guvernare din perioada 2018-2019 a fost un succes econimic şi social. Am fost premierul care a crescut nivelul de trai al românilor".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.