USR cerșește o alianță cu PSD. La Alba-Iulia, deocamdată


USR cerșește o alianță cu PSD. La Alba-Iulia, deocamdată

După ce a fost ales, domnul primar Pleșea de la USR a avut o idee: a inițiat un caraghioslâc de “referendum“ în care îi întreba pe locuitorii din Alba-Iulia dacă vor ca USR să se alieze, în Consiliul Local, cu PSD sau cu PNL.

La început, mi s-a părut a fi doar o chestiune comică. Un referendum online la care poate vota oricine de pe această planetă nu are nici o valoare, în nici un caz nu se poate spune că va evalua corect opiniile locuitorilor orașului.

După un timp, urmărind evoluția circului declanșat de noul primar USR (ex-PNL), am înțeles că, de fapt, domnia-sa nu știa cum să se combine cu PSD-ul, căuta un pretext. Care este contextul: domnul primar Pleșea, vechi uselist, a fost recrutat de USR de la PNL. Un traseist, deși USR înjură traseiștii! Când a plecat din PNL, între el și vechii săi colegi a izbucnit o crâncenă ură, așa că, acum, este mai degrabă amicul PSD. Presa locală scrie că încă din vară între USR Alba-Iulia și PSD-ul local erau tot felul de combinații subterane. Acum, ele au ieșit la suprafață. Ba mai mult, PSD, înțelegând că va pierde alegerile pentru primărie, și-a îndemnat oamenii ca, discret, să voteze cu Pleșea de la USR, pe care-l considera mai apropiat...

Povestea de la Alba-Iulia nu-i un caz unic. Cine urmărește atent presa locală, vede că în nenumărate județe s-au întețit contactele dintre oameni ai USR și cei ai PSD, din Bihor în Teleorman. Conducerea centrală a USR tace “ca porcu-n kukuruz“, după cum spun ardelenii. Se preface că nu știe nimic, nu comentează, nu intervine în blaturile locale. Între timp, în USR au început certurile deschise, violente, legate de viitorii candidați la parlamentare. Se exclud între ei, se invalidează așa-zisele alegeri interne, se acuză de tot felul de crime de conștiință.

USR-ul stalinist, lipsit de orice etică și morală se arată acum în toată splendoarea sa. Dușmanii partidului nu sunt cei din Ciuma Roșie, ci oamenii de dreapta.

Problema useriștilor este că, așa cum arată rezultatele la locale, lumea a cam început să priceapă ce-i cu ei. Sub 8,9% din alegători au votat - la votul politic, pentru consiliile județene - cu această formațiune. Abia au 45 de primari, din 3.180. PMP are 50 de primari! Cei de la USR au pierdut circa 1,2 milioane de voturi de la europarlamentare până acum. Cu scandalurile interne care au început deja pentru stabilirea viitorilor deputați și senatori, campania lor pentru parlamentare este deja compromisă.

Să nu mă înțelegeți greșit, citind acest articol: nu le plâng de milă. Timp de patru ani au sabotat și atacat oamenii de dreapta din România. Creștinii au fost insultați de fanii USR cu o vulgaritate cum nu s-a văzut nici pe vremea lui Stalin. Așa că, le spun: cine seamănă ură, culege furtună... N-au decât să se ducă la tomberonul partidelor politice, alături de PP-DD, PRM și alte formațiuni meteorice, stângist-populiste. Eu sunt un om de dreapta, iar dorința mea este să reconstruim o Românie eliberată de Ciuma Roșie, să avem o țară democratică și prosperă, cu o economie de piață, liberă și puternică. USR este foarte departe de aceste obiective. Tot mai mulți români înțeleg că, după alungarea lui Nicușor Dan, acest partid a intrat pe mâna unor oportuniști care nu vor decât slujbe grase la stat, iar acum sunt disperați că le scapă printre degete.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.