Tăriceanu spune de ce l-a refuzat pe Ciolacu și a mers către Pro România: "Ponta a luat măsuri liberale!"


Tăriceanu spune de ce l-a refuzat pe Ciolacu și a mers către Pro România: "Ponta a luat măsuri liberale!"

Călin Popescu Tăriceanu a declarat joi că l-a refuzat pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, în privința unei fuziuni PSD-ALDE și a mers pe varianta ca membrii partidului său să candideze la alegerile parlamentare pe listele formațiunii politice a fostului premier Victor Ponta, Pro România.

CITIȚI ȘI: Tăriceanu apelează la o soluție de avarie, disperat că nu prinde Parlamentul: ALDE intră în partidul lui Ponta

Mai mult decât atât, Tăriceanu a spus că a ales Pro România întrucât Ponta ar fi luat măsuri de esență liberală pe parcursul perioadei în care a fost premier.

Tăriceanu: "Marcel Ciolacu mi-a spus că ar fi înclinat să facem o fuziune PSD-ALDE. Vă pot spune de ce am refuzat. În primul rând era o distanță ideologică foarte mare. Veți spune că și Pro România e de facțiune social-democrată. Da, dar Victor Ponta a luat măsuri de esență liberală. Al doilea motiv este că ar fi însemnat că noi căutăm doar pentru noi o poziție politică și pe ceilalți îi lăsăm în urmă.

Ca atare nu am acceptat această soluție pentru că eu nu voiam cu orice preț că eu sau câțiva colegi, puțini la număr, să obținem un loc și pe ceilalți să îi lăsăm în urmă. Unii ar spune - ați fost înfrânți. Nu. A fi înfrânt înseamnă a depune armele și a pleca acasă, în accepțiunea mea. Nu, ne unim și mergem mai departe".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.