Barna conduce dictatorial USR: Presadă și Vlad Alexandrescu, pe punctul de a NU primi locuri eligibile de candidați la parlamentare. Disputa internă a plecat de la Teohari, care a fost eliminat discreționar de actuala conducere


Barna conduce dictatorial USR: Presadă și Vlad Alexandrescu, pe punctul de a NU primi locuri eligibile de candidați la parlamentare. Disputa internă a plecat de la Teohari, care a fost eliminat discreționar de actuala conducere

Istoricul Mădălin Hodor ia o poziție tranșantă împotriva deciziilor luate la nivelul USR-PLUS, exprimându-și nemulțumirea asupra faptului că mulți dintre membrii de vază ai partidului ar putea să nu primească un loc eligibil pe lista de candidați la parlamentare. Vizați de această situație sunt și actualii senatori Vlad Alexandrescu și Florina Presada.

Hodor afirmă că inițial a considerat că USR va reprezenta „ultima șansă a generației mele de a mai face ceva pozitiv în țara asta. Ceva nou, ceva curat”. Astăzi, în schimb, Hodor vede USR drept o formațiune „pervertită, răsucită și contorsionata de manevrele obscure ale unor nimeni născuți dintr-un PowerPoint corporatist. Oameni care înteleg puțin spre deloc realitatea și nevoile oamenilor din România. Oameni care trăiesc doar din sloganuri și meme-uri. Oameni care nu au decât o singură calitate: pupincurismul cu ștaif pentru a se ajunge. Care se folosesc de valul creat de acei oameni onești care aveau un ideal și care și-au pus pielea la bătaie pentru el. USR Plus a devenit pe zi ce a trecut o coaja golită de conținut. Partidul "Altfel" a ajuns partidul "La fel". Felul unu, felul doi și desertul”.

"Am vrut să distribui ceea ce a scris Radu Vancu in legatura cu Vlad Alexandrescu și Florina Presada. Asta pentru ca sunt perfect in acord cu el. Pe Florina Presada nu o cunosc personal, dar i-am urmărit activitatea. Si este una remarcabilă.

Pe Vlad Alexandrescu il cunosc bine. Si am facut cateva lucruri bune împreună. Si este unul dintre cei foarte puțini, care au înțeles și au susținut de la bun început lupta mea pentru o deconspirarea reală a Securității. Ca unul care umbla de ani de zile în mataraia fedita a ceea ce înseamnă Securitatea și moștenirea ei va spun ca nu e deloc puțin lucru. Vlad Alexandrescu mi-a fost alături atunci cand toti ceilalti m-au abandonat. Din frica, din prudență, din lașitate, din dezinteres sau din calcul.

El nu m-a abandonat și a fost lângă mine. Si eu stiu ce insemna o lumină, atunci când te impresoara întunericul.

Dar Vlad nu a facut asta doar pentru mine, ci pentru multi altii. Pentru unii cunoscuți și pentru unii anonimi. Pentru copiii abuzati din centrele de plasament și pentru oricine i-a cerut vreodata ajutorul.

Nu am idoli in viata si ma consider destul de matur încât să nu depind de favorurile, bunăvoința sau simpatia nimănui. Dar vreau sa va spun ca daca exista cineva pe care l-aș pune cu ochii închiși în Parlament, acela este Vlad Alexandrescu. Dacă am avea macar jumatate din Parlament alcătuit din oameni ca el am fi departe. Dar nu o sa fim.

Aflu ca nici el, nici Florina Presada și nici alții nu au loc pe listele USRPlus. Pentru ca nu sunt cu actuala conducere. Nu începeți cu sofisme și argumente pentru ca stiu adevarul

Si asta este. Nimic altceva. "Nu sunt cu noi".

Eu nu sunt membru USRPlus și nu am fost decât simpatizant, susținând dupa puterile mele acea idee, care părea candva ca este ultima șansă a generației mele de a mai face ceva pozitiv in tara asta. Ceva nou, ceva curat.

Astăzi o vad pervertită, răsucită și contorsionata de manevrele obscure ale unor nimeni născuți dintr-un PowerPoint corporatist. Oameni care inteleg puțin spre deloc realitatea si nevoile oamenilor din România. Oameni care trăiesc doar din sloganuri si meme-uri. Oameni care nu au decat o singura calitate: pupincurismul cu staif pentru a se ajunge. Care se folosesc de valul creat de acei oameni onești care aveau un ideal și care si-au pus pielea la bătaie pentru el. USRPlus a devenit pe zi ce a trecut o coaja golită de continut. Partidul "Altfel" a ajuns partidul "La fel". Felul unu, felul doi și desertul.

Am contabilizat plecările. Deși mai corect ar fi trebuit să fie numite eliminări. Au plecat unul dupa altul oameni valoroși. Oameni, in primul rand. Prea multi ca sa ii amintesc. Majoritatea au facut-o decent, fără să spună motivele. Dar motivele erau deja transparente. Ăla nu mai era un partid, ci o corporație pe persoana fizica. Care nu făcea frumos, pa! Si cei care rămâneau aduceau din ce in ce mai multe osanale. Cand veneau criticii și vorbeau despre "PCR si "Noua Securitate" ma revoltam și îi contram. Cred că nu e adevărat nici astăzi. E mult mai trist. E doar arivism. Atât.

Scriu la nervi și probabil se vede. Putin imi pasa.

De altfel, asta nu e nici macar o critică. E doar o constatare amara. Din punctul meu de vedere un partid care se dispensează de oameni ca Vlad Alexandrescu sau Presada in felul asta nici nu mai exista. Problema de timp. Faceti un PowerPoint cu asta", a scris Hodor pe Facebook. 

În acest context, dorim să subliniem și ceea ce i s-a întâmplat lui Vlad Teohari, a cărui candidatură la parlamentare susținută de USR-Plus Diaspora a fost invalidată în urma unui aviz negativ de integritate. „Lipsa de integritate” a lui Teohari a constat în faptul că acesta a semnat o scrisoare deschisă, alături de peste o sută de membri ai USR, care au reclamat execuțiile din partid. Demersul fusese determinat de excluderea Olimpiei Ardelean ca urmare unei postări de pe contul ei personal de Facebook, în care sesiza nereguli din cadrul organizaţiei judeţene Ilfov. Astfel, istoricul Bogdan Jitea și-a anunțat demisia din USR Sector 3, afirmând că şi el este semnatar al scrisorii generate de excluderea Olimpiei Ardelean şi deci pasibil de a fi acuzat de lipsă de integritate.

"Haideţi să vă mai povestesc ce mai e în USR şi de ce m-am decis în seara asta să-mi dau demisia din partid, deşi sunt cu cotizaţia plătită anticipat pentru următorul an şi jumătate. Acum vreo lună, conducerea USR a decis să-l suspende 12 luni pe proaspătul preşedinte al USR diaspora, Emanuel Stoica, temându-se ca popularitatea lui în filială ar putea determina ca senatorul Radu Mihail, un fidel al Echipei Barna, să nu prindă un loc eligibil în viitorul Parlament. Aşa că prin suspendarea lui Emanuel, dl Mihail s-a ales şi tura asta cu un „coledzi”. În seara asta, conducerea USR a decis să-i invalideze candidatura lui Vlad Teohari, confirmată democratic de colegii din USR Diaspora în urma alegerilor interne. Motivarea a fost lipsa lui de integritate, întrucât în urmă cu circa un an de zile a semnat o scrisoare deschisă prin care se solidariza cu Oli Ardelean, exclusă şi ea din partid de Echipa Barna pentru că a cutezat să discute public de tentativa de fraudă cu semnături din campania #fărăpenali", a scris Jitea pe Facebook.

Totodată, Jitea a reiterat că alături de Vlad Teohari au mai semnat scrisoarea câteva sute de colegi din USR, printre care un europarlamentar, mai mulţi deputaţi şi senatori, consilieri generali şi locali, preşedinţi şi vicepreşedinţi de filiale judeţene şi locale, membrii în Biroul Naţional şi în cel Municipal.

"După acest precedent, cu toţii vor fi pasibili de invalidare a candidaturilor viitoare pe motiv de „lipsă de integritate”. Lui Vlad Teohari i-a fost imputată „lipsa de integritate” de aceeaşi echipă de conducere care la începutul anului a susţinut la Bucureşti candidaturile a doi foşti membri PSD pentru Consiliul General al capitalei. Se pare că cei doi nu sufereau de „lipsă de integritate”. Chiar dacă nu-i cunosc personal pe Vlad şi pe Emanuel (aş fi onorat dacă i-aş cunoaşte) şi nu sunt implicat în problemele filialei USR Diaspora, întrucât am fost printre cei care au semnat scrisoarea de solidarizare cu Oli Ardelean acum un an, recunosc că mă fac şi eu vinovat de „lipsă de integritate” în ochii conducerii USR şi mă retrag din partidul în care am intrat în urmă cu trei ani", a adăugat Jitea.

Și Mihai Martin a reclamat că echipa Barna din USR ia decizii discreționare, fără tangențe cu democrația, iar în acest sens și-a anunțat demisia din USR: "Salutare! Cum am mai spus-o, îmi place să nu intru în conflict cu propria conştiinţă. Acum puţin timp, am citit pe pagina USRPLUS - Revoluţia bunei guvernări, despre decizia luată in această seară de Biroul Naţional de invalidare a candidaturii la alegerile parlamentare a lui Vlad Teohari, care câştigase detaşat alegerile interne in cadrul USR Diaspora, pe motiv că a semnat în decembrie o scrisoare prin care mulţi membri USR nu susţineau excluderea din partid a lui Oli Ardelean, raportor de integritate. Asta înseamnă că vor fi invalidaţi şi alţi semnatari, care vor câştiga alegerile interne, Echipa Barna continuându-şi astfel, din păcate, acţiunile ce au dus USR la scorul mic pe care îl are acum. Comentariul pe care l-am făcut la respectiva postare, mi-a fost şters, l-am mai pus odată şi mi-a fost “limitat temporar de către un administrator dreptul de a comenta pe pagină”. Prin urmare, las aici comentariul şi îmi anunţ demisia din USR. Să fim sănătoşi, dacă se poate şi la cap!". (sursa: news.ro)

Mai mult, noul primar al Brașovului, useristul Allen Coliban, a reacționat dur pe unul dintre grupurile interne ale USR, după invalidarea candidaturii lui Vlad Teohari, cerând chiar și demisii din actuala conducere națională a Uniunii Salvați România. (sursa: Adevărul)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.