Reniță dezvăluie un adevăr crunt: PD-ul penalilor Filip, Diacov și Jizdan îl va susține pe rusofilul Dodon la prezidențiale. Dosarele instrumentului Stoianoglo și abjecția așa-zișilor iubitori de România


Reniță dezvăluie un adevăr crunt: PD-ul penalilor Filip, Diacov și Jizdan îl va susține pe rusofilul Dodon la prezidențiale. Dosarele instrumentului Stoianoglo și abjecția așa-zișilor iubitori de România

În timp ce debitează, la modul delirant, că ei ar face, țineți-vă bine, ”o altfel de politică”, Pavel Filip, Dumitru Diacov și Alexandru Jizdan – laolaltă cu ceilalți lideri ai PDM – nu doar că mențin la putere administrația rusofilă, socialistă și românofobă Dodon-Chicu, cu toate efectele dezastruoase care rezultă din asta, dar ei se pregătesc de reluarea scenariului de la prezidențialele din 2016, când l-au susținut masiv pe bufonul politic Igor Dodon, argatul Moscovei, asigurându-i victoria.

Acest avertisment este lansat de deputatul Iurie Reniță (fost ambasador al Basarabiei la București), care explică, pe înțelesul tuturor, de ce liderii PDM îl mențin pe Chicu la guvern și pe Dodon la președinție: dacă Filip, Diacov, Jizdan&Co n-ar mai sta în genunchi în fața Moscovei și a PSRM, Procuratura Generală (condusă de instrumentul rusofil Stoianoglo) le-ar scoate imediat dosarele de la naftalină, fapt care s-ar putea solda cu ani grei de pușcărie.

Avertizăm că PD-iștii enumerați mai sus (dar și mulți, mulți alții) au cetățenie românească și benefeciază, ei și copiii lor, de toate beneficiile care recurg din asta. De asemenea, acești indivizi au tupeul să se prezinte drept mari iubitori de România, când, în realitate, ei sunt doar niște penali care susțin o guvernare rusofilă și românofobă.

Podul.ro vă prezintă în integralitate avertismentul lansat de Iurie Reniță, pe Facebook:

 ”‹Schimbarea la față› a PDM-ului: au înlocuit Pizza de curcan of Miami cu miez de nucă de Pănășești

După ce a fost cea mai umilă, jalnică și umilită persoană a lui Plahotniuc, iar în ultima perioadă a conservei rusești Dodon, și după ce a susținut și susține necondiționat regimul total compromis și actuala guvernare catastrofală, liderul celor 3 trandafiri de pe strada Armenească (sorry:Tighina) a încercat, pentru a câta oară, să iasă în spațiul public cu o nouă gogoașă propagandistică cu vădită tentă electorală – ALTFEL DE POLITICĂ.

Ce-o fi însemnând și această nouă poveste PDM-istă nu este greu de înțeles: lansezi câteva slogane răsuflate, apari în fața publicului cu o față inocentă, de parcă ai fi într-o adevărată opoziție cu actualul regim dodonist, mai faci un joc ambiguu de cuvinte ca să minți, din nou, propriul electorat, după care, cu gândul faptului împlinit și a spălării multiplelor păcate comise, rămâi în continuare la guvernare, cu un ALTFEL DE POLITICĂ, dar în tandem cu același Dodon și cu același Chicu.

Chiar deloc nu mă interesează ‹lenjeria politică a PDM-ului›, dar să consideri că prin elementarea înlocuire a acesteia cu una pretins nouă sau apretată ai reușit să schimbi la față în bine imagina compromisă a actualei conduceri PDM-iste este o mare naivitate, dar și ipocrizie.

‹Lenjeria› insalubră a PDM-ului trebuia schimbată încă la ultima moțiune de cenzură, prezentată de actuala opoziție parlamentară, aceasta trebuie și astăzi schimbată, când liderii acestui partid pretins proeuropean mențin la putere un regim antinațional, antieuropean și antiromânesc.

Neparticiparea PDM-ului cu un candidat propriu la actualele alegeri prezidențiale denotă criza totală a conducerii acestui partid, plină de scheme și de schelete. Câtă ipocrizie trebuie să manifești și să spui în față cetățenilor noștri: ‹Am luat o decizie corectă ca să nu participăm la aceste mizerii›.

Oare menținerea cu orice preț la putere de către PDM a coruptului și antinaționalului Dodon și a guvernului acestuia de buzunar este o mizerie mai mică decât participarea la un scrutin prezidențial pentru a-ți verifică credibilitatea în fața cetățenilor?

Lașitatea și frică în fața electoratului, care i-ar fi taxat foarte dur pe cei care astăzi se află în fruntea PDM-ului, i-a determinat pe aceștia să apeleze la tradiționala poziție a struțului în situații similare.

Se repetă sută la sută scenariul de la prezidențialele din 2016: după primul tur poziția declarată a PDM-ului era că membrii și simpatizanții acestui partid să o susțină pe Maia Sandu sau să voteze în funcție de opțiunile lor politice, dar, în realitate, l-au susținut masiv și necondiționat pe bufonul politic Dodon, deoarece aceasta a fost indicația conducerii partidului. Exact pe aceeași cale se merge și de această dată.

Frica de a-și asuma deschis și tranșant responsabilitatea pentru susținerea unui candidat pro-european și pro-romanesc îi face și mai vulnerabili pe actualii conducători ai PDM-ului, foarte dependenți de dosarele de pe masa lui Dodon, sută la sută similare cu cele ale Procuraturii Generale.

Acestea sunt adevăratele motive pentru care alde Filip, Diacov, Jizdan și alții au decis să valorifice scenariile aplicate cu atâta succes încă din perioada lui Plahotniuc. Ca să aștepți cu ce se va finaliza bătălia prezidențială și, în funcție de învingătorul acesteia, să-ti reformulezi politica, adică să pui în practică un ALTFEL DE POLITICĂ, oare nu înseamnă aceasta o acceptare expresă a condiției uneia dintre cele mai vechi profesii pe pământ?

UN ALTFEL DE POLITICĂ ar fi însemnat demult debarcarea actualei guvernări total compromise, ar fi însemnat crearea unei noi majorități parlamentare proeuropene, dar și a unei noi majorități în cadrul Biroului Permanent al Parlamentului, care, în flagrantă contradicție cu legislația în vigoare, și-a arogat unilateral o multitudine de prerogative.

Poate că în asemenea condiții am fi și noi tentați să dăm crezare despre existența unei ALTFEL DE POLITICĂ a PDM-ului, altfel acesta a rămas cu aceeași oală spartă în fața propriului electorat și cu aceeași slugărnicie repulsivă în față conservei oligarhice rusești Dodon. Nu există nicio deosebire între Pizza de curcan de Chișinău de un an în urmă și Pizza de curcan of Miami (sorry: Istanbul) sau miezul de nucă de la Pănășești.

În încheiere, cred că s-ar potrivi cel mai bine întrebarea Doamnei deputat Maria Ciobanu: chiar credeți că s-au schimbat năravurile polkovnikului Diacov și a întregii lui pleade de discipoli PDM-iști? Nu căutați răspunsul, deoarece îl cunoaștem cu toții foarte bine, chiar dacă au promis și UN ALTFEL DE POLITICĂ!”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.