DOCUMENT. BES1 întărește suspiciunile de fraudă: "Au fost identificate în urna de voturi mai multe buletine de vot decât persoane ce apar pe lista de semnături!"


DOCUMENT. BES1 întărește suspiciunile de fraudă: "Au fost identificate în urna de voturi mai multe buletine de vot decât persoane ce apar pe lista de semnături!"

O adresă transmisă BEC de președintele Biroului Electoral al Sectorului 1, procurorul Nicolae Sprîncu, confirmă că în unele secții s-au găsit în urne mai multe buletine de vot decât persoane care apar pe lista de semnături că au votat. De asemenea, numărul de buletine de vot nule era mai mare decât cel menționat în procesul verbal, potrivit documentului obținut de HotNews.ro.

"Având în vedere situațiile înregistrate la nivelul Biroului Circumscripției electorale nr. 1 - Sector 1, cu ocazia verificării proceselor verbale de consemnare a rezultatelor votării, în sensul că au fost identificate în urna de voturi mai multe buletine de vot decât persoane ce apar pe lista de semnături. (...) S-au identificat cazuri în care numărul de buletine de vot nule găsite fizic în dosarele prezentate de președinții secțiilor de votare la BCE 1 Sector 1 este mai mare decât cel consemnat în procesul verbal de consemnare a rezultatelor la punctul d) (dacă se modifică procesul verbal conform celor găsite în dosarul buletinelor de vot din urmă este mai mare ca numărul de semnături)", se arată în adresa trimisă de procuror Biroului Electoral Central.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.