Un antreprenor de succes candidează la Consiliul Local al S1: "Risipa definește administrația PSD! Un vis e să ducem România în competiție cu Polonia!" INTERVIU EXCLUSIV


Un antreprenor de succes candidează la Consiliul Local al S1: "Risipa definește administrația PSD! Un vis e să ducem România în competiție cu Polonia!" INTERVIU EXCLUSIV

Dinu Gheorghe este antreprenor și manager cu experiență de peste 8 ani, absolvent al Masteratului în Finanțe de la Instituto Empresa și al facultății de Management de la Warwick Business School. A fondat în 2010 asociația Aspire for Education, care oferă unele dintre cele mai prestigioase programe de leadership și antreprenoriat de pe piața locală, aducând împreună profesori de la Harvard și alte universități de top din lume și români de succes cu scopul de a inspira tinerii români care au deja rezultate excepționale.

În prezent, Dinu Gheorghe candidează din partea PNL pentru funcția de consilier local al Sectorului 1. Într-un interviu oferit pentru Podul.ro, Dinu Gheorghe a declarat că Bucureștiul, implicit Sectorul 1, nu și-a atins potențialul din cauza administrațiilor precedente. În acest sens, antreprenorul a adus în discuție risipa financiară cauzată de primarul PSD al Sectorului 1, Dan Tudorache, care a cumpărat 45 de mii de tablete la suprapreț, nefuncționale, fiind vorba despre un tun de 16 milioane de euro, administrația anunțând că va cumpăra o nouă serie de device-uri pentru ca elevii să poată desfășura procesul educațional. Astfel, Dinu Gheorghe a atras atenția că ar vrea ca bugetul administrației Sectorului 1, de aproape 2 miliarde de lei, să meargă către investiții în inovație, "în proiecte ale minţilor din generaţia noastră ce aduc ceva nou pe piaţă şi plus valoare României în lume, nu la firme de partid".

Totodată, candidatul PNL pentru funcția de consilier local al Sectorului 1 a enumerat proiectele pe care vrea să le ducă la bun sfârșit împreună cu colegii săi: "Zona pe care ţintesc să o reprezint din Consilul Local este Aviației – Henri Coandă, doar că principalele proiecte pe care le am în vedere deservesc întregului sector şi cartierelor adiacente. Aş începe cu realizarea unei parcări subterane, pentru a decongestiona aglomerarea de maşini la nivelul sectorului şi ne-ar lăsa astfel să transformăm străzi în zone preponderent pietonale. Strada General Ştefan Burileanu ar putea fi un prim exemplu al acestei iniţiative. Un alt proiect pe care îl voi prezenta consiliului este crearea unei baze sportive în cartierul Aviaţiei. Aceasta nu va servi doar ca mijloc de agrement pentru locuitori, dar şi ca un loc unde părinţii vor putea aduce copiii sau adolescenţii să înveţe practicarea unui sport, lucru foarte important pentru sănătatea şi disciplina viitoarei generaţii. În final aş menţiona punerea în funcțiune a unui sistem de iluminat public inteligent pentru sector şi alocarea de resurse pentru o mai bună curăţenie în cartier, inclusiv prin creșterea numărului de coșuri de gunoi".

Urmăriți o parte din interviu:



De asemenea, Dinu Gheorghe a vorbit și despre perspectiva pe termen lung pe care trebuie să o aibă guvernarea liberală: "Cred că un vis al acestei ţări şi al generaţiei noastre este să ducem România în competiţie directă cu Polonia din punct de vedere al PIB-ului şi al competitivităţii economice".

Redăm în cele ce urmează interviul complet:

Dinu Gheorghe: Mă numesc Dinu Gheorghe, sunt antreprenor, cu experienţă în management. Din experienţele trecute aş sublinia conducerea departamentului digital din cadrul Digi, printre care site-urile Digi24.ro, DigiRomania.ro şi aplicaţiile companiei. Pe partea de antreprenoriat am un start-up care ajută oamenii să se lase de fumat, şi învestesc în proiecte imobiliare în centrul oraşului, ce se focuseaza pe o viaţă mai bună a locuitorilor. Pe parte de implicare civică, am fondat în anul 2010 o asociaţie non-profit, ce aduce profesori de la universităţi de prestigiu din afara României, cum ar fi Harvard, Stanford, George Washington University, pentru a le preda tinerilor excepţionali din România tehnici de antreprenoriat şi leadership.

Reporter: De ce candidaţi, totuşi?

Dinu Gheorghe: Consider că oraşul poate fi condus mai bine, iar Bucureştiul are un potenţial încă neatins, iar prin implicarea activă a unor lideri responsabili şi cu viziune putem atinge potenţialul oraşului nostru.

Reporter: Ce puteţi face din Consilul Local pentru a susţine mediul de afaceri şi pe omul întreprinzător?

Dinu Gheorghe: Statul este un acţionar indirect în fiecare din companiile de România. Prin urmare, statul trebuie să fie interesat să debirocratizeze, să digitalizeze şi să susţină inovaţia.

Reporter: Unde consideraţi că v-aţi plasa pe esicherul ideologic?

Dinu Gheorghe: Categoric sunt un libertarian ca gândire şi cred că statul trebuie să fie o mână invizibilă ce oferă companiilor tot ce au nevoie pentru a performa. În acelaşi timp, companiile autohtone şi cele ce operează pe teritoriul României, trebuie să susţină performanţa individului şi să o recompenseze. Este foarte important, fiindcă astfel putem crea transparenţă şi trasabilitate pentru oamenii sunt cu adevărat implicaţi şi care vor cu adevărat să pună umărul în a duce România acolo unde îi este locul – adică în topul ţărilor din Europa şi un lider regional. Cred că un vis al acestei ţări şi al generaţiei noastre este să ducem România în competiţie directă cu Polonia din punct de vedere al PIB-ului şi al competitivităţii economice.

Reporter: Am vrea să vă întrebăm direct: de ce aţi ales PNL şi nu USR?

Dinu Gheorghe: O întrebare foarte bună în aceste zile, mai ales că trăim cu „Dreapta Unită”. Doctrina liberală îmi surâde şi o simt cel mai aproape de viziunea şi de modul meu de a vedea dezvoltarea unei economii. Mai mult decât atât, oamenii pe care i-am întâlnit în PNL au o viziune realistă, nu utopică, şi astfel au şanse mai mari în a implementa proiectele pe care le susţin.

Reporter: Care sunt principalele dvs. proiecte pentru Sectorul 1 şi cum îmbunătăţesc ele viaţa cetăţenilor?

Dinu Gheorghe: Zona pe care ţintesc să o reprezint din Consilul Local este Aviației – Henri Coandă, doar că principalele proiecte pe care le am în vedere deservesc întregului sector şi cartierelor adiacente. Aş începe cu realizarea unei parcări subterane, pentru a decongestiona aglomerarea de maşini la nivelul sectorului şi ne-ar lăsa astfel să transformăm străzi în zone preponderent pietonale. Strada General Ştefan Burileanu ar putea fi un prim exemplu al acestei iniţiative. Un alt proiect pe care îl voi prezenta consiliului este crearea unei baze sportive în cartierul Aviaţiei. Aceasta nu va servi doar ca mijloc de agrement pentru locuitori, dar şi ca un loc unde părinţii vor putea aduce copiii sau adolescenţii să înveţe practicarea unui sport, lucru foarte important pentru sănătatea şi disciplina viitoarei generaţii. În final aş menţiona punerea în funcțiune a unui sistem de iluminat public inteligent pentru sector şi alocarea de resurse pentru o mai bună curăţenie în cartier, inclusiv prin creșterea numărului de coșuri de gunoi.

Reporter: În anul 2020, bugetul Primărie Sector 1 a fost de aproape  2 miliarde de lei. Care este concluzia dvs. privind modul în care a cheltuit administraţia PSD acest buget? Dumneavoastră spre ce paliere i-aţi fi îndreptat?

Dinu Gheorghe: Modul în care a gestionat PSD bugetul Sectorului 1 poate fi definit simplu: „risipă”. Doar zilele trecute am avut o achiziție a 45.000 de tablete ce nu funcţionează. Avem un spital fantomă pentru care s-au plătit sume substanțiale pentru reclamă la TV, cât și aparatură medicală cumpărată cu mult peste preţul pieţei pentru Centrul Caraiman. Sunt multe astfel de acțiuni ale PSD prin care banii au ajuns la firmele de casă ale PSD. Aproape în fiecare zi pe paginile online ale PNL Sector 1 mai dezvăluim câte o încercare a PSD-ului de a îşi bate joc de bugetul sectorului. Aş vrea să văd banii aceştia investiţi în inovaţie, în proiecte ale minţilor din generaţia noastră ce aduc ceva nou pe piaţă şi plus valoare României în lume, nu la firme de partid.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.