Realitatea TV e Sputnik TV! Consultanta lui Dragnea îl intervievează pe putinistul Adrian Severin: ”România e o colonie a SUA și a Occidentului. NATO și UE au impus statul paralel” Fake news și propagandă putinistă


Realitatea TV e Sputnik TV! Consultanta lui Dragnea îl intervievează pe putinistul Adrian Severin: ”România e o colonie a SUA și a Occidentului. NATO și UE au impus statul paralel” Fake news și propagandă putinistă

Propagandă putinistă și securistoidă de cea mai joasă speță la Realitatea TV, oficină controlată de PSD, via Cozmin ”Kuzmin” Gușă și Maricel Păcuraru, mai vechiul mușteriu al DNA.

Sinecura Realitatea TV revarsă pe sticlă un interviu interminabil cu pușcăriașul de drept comun Adrian Severin, aka ”Șpagarin”, notoriu propagandist putinist, care a deversat pe sticlă cele mai abjecte marote ale Kremlinului adaptate la obsesiile PSD.

Nici mai mult, nici mai puțin, infractorul Severin a tot repetat că așa-zisul ”stat paralel” ar fi o structură impusă de SUA și de Occidentul cel rău, ”proiectul” datând, se jură fostul pușcăriaș, încă de la începutul anilor ꞌ90. Severin repetă până la greață că România ar fi o ”colonie” a SUA și a Occidentului, insistând că NATO ar fi, de fapt, ”noua URSS” – e exact mesajul propagat de ani de zile de Sputnik și celelalte sinecuri plătite cu ruble, mesaj care iată că e rostogolit în bandă de Realitatea TV.  

”Interviul” – fake news agresiv și românofob – a fost realizat de consultanta pușcăriașului Liviu Dragnea, Anca Alexandrescu (consilieră și apropiată a tuturor penalilor care au condus FSN/PDSR/PSD). Anca Alexandrescu a anunțat că astăzi a fost publicată doar prima parte a interviului, acesta urmând să fie porționat în n episoade, de parcă părerile unui fost pușcăriaș notoriu pentru propaganda putinistă ar putea avea vreo relevanță jurnalistică, sau de orice alt tip.

Dar Realitatea TV – oficina unde ambasadorul Rusiei, agresivul românofob Valeri Kuzmin, e invitat în mod uzual – prezintă această făcătură penibilă și descalificantă drept ”un interviu eveniment cu dezvăluiri de excepție”.

După fake news-urile rusești împroșcate de infractorul Severin, Anca Alexandrescu a intrat în direct cu alt pușcăriaș celebru, Sorin Roșca Stănescu, zis ”Ciripoi”, fost turnător al Securității genocidare. Alexandrescu i-a mulțumit infractorului condamnat că a ”educat-o jurnalistic” și i-a dat prilejul să reverse aceeași propaganda putinistoidă.

Și securistoidă, firește – Ciripoi are aceeași linie de ”gândire” ca Iulian Vlad, fostul șef sucombat al Securității, iar Adrian Severin a mințit că Emil Constantinescu s-ar fi declarat învins, cităm, ”de sistem” (pentru a se pupa cu obsesia lui privind ”statul paralel”), deși Constantinescu rostise, răspicat, că a fost învins de Securitate, titulatură pe care Șpagarin se ferește s-o rostească. Oare de ce?     

Șpăgarul Severin

Vă amintim că Adrian Severin a fost condamnat la 4 ani de închisoare cu executare pentru luare de mită în Parlamentul European, unde PSD-istul a acceptat bani pentru susținerea unor amendamente false (există probe video mai mult decât concludente), alături de europarlamentarul austriac Ernst Strasser, și de un altul, sloven.

Severin avea să fie eliberat după doar un an și două luni de închisoare, odată cu austriacul, numai că acesta din urmă și-a recunoscut fapta și nu a avut niciodată obrăznicia de a susține că ar fi fost victima vreunui ”stat paralel” (sau cine știe ce alte conspirații internaționale), așa cum se tot isterizează Adrian Severin (unul dintre foștii ideologi ai PSD). Instanța supremă i-a respins fostului europarlamentar contestația în anulare.

De notat că Severin nu este numai un fost pușcăriaș care a susținut cu agresivitate ofensiva PSD-ALDE îndreptată împotriva Justiției – fostul europarlamentar este, totodată, și un virulent critic al SUA și al Uniunii Europene, rostogolind în mod uzual (alături de Adrian Năstase, Răzvan Theodorescu ș.a.m.d.) narațiuni predilecte ale Kremlinului.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.