EXCLUSIV Documente. Investigație: Grecul păcălit de finul Bădălău și clanul său din Girugiu. Cuscrul baronului PSD vrea să JEFUIASCĂ patrimoniul imobiliar al unei firme controlate de un om de afaceri grec


EXCLUSIV Documente. Investigație: Grecul păcălit de finul Bădălău și clanul său din Girugiu. Cuscrul baronului PSD vrea să JEFUIASCĂ patrimoniul imobiliar al unei firme controlate de un om de afaceri grec

Jaf imobiliar de proporții în Giurgiu „executat” cu dedicație de lichidatorul judiciar garantat și susținut de familia Bădălău. Aranjamentele țesute de câțiva ani în instanțele Giurgiu, Buzău și Prahova de un lichidator judiciar din anturajul baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău (parvenit la Curtea de Conturi) pot intra oricând în Cartea Recordurilor.

Practic, cuscrul senatorului giurgiuvean, Ștefan Marica, vrea să jefuiască patrimoniul imobiliar al unei firme controlate de omul de afaceri grec, Ioannis Kassianos, nimeni altul decât nașul de cununie la nunta de argint a cuplului Rodica și Niculae Bădălău (foto Mediafax), prin intermediul lichidatorului judiciar Mariana Rădoi.

Ioannis Kassianos, în malaxorul Rădoi- Marica

În urma unor tranzacții imobiliare, afaceristul Ștefan Marica din Bolintin Deal-Giurgiu a ajuns la concluzia că Ioannis Kassianos îi mai datorează o sumă de bani destul de mare, dar pe care omul de afaceri grec nu o recunoaște.

Între timp, una dintre societățile controlate de omul de afaceri grec, ARIS SRL din Grădinari-Giurgiu, a solicitat intrarea în faliment, fapt pentru care s-a constituit dosarul nr. 2952/122/2009.

Ca atare, a fost desemnat un lichidatorul judiciar Phoenix LAR IPURL din Giurgiu, reprezentat de Mariana Rădoi, și, astfel, aceasta a devenit administrator judiciar și totodată lichidator judiciar al firmei ARIS. Din acest moment a început calvarul pentru omul de afaceri grec. Lichidatorul Mariana Rădoi este foarte apropiată de senatorul PSD de Giurgiu Niculae Bădălău și de cuscrul acestuia, Ștefan Marica.

Ca urmare a acestor relații privilegiate, toate demersurile lui Ioannis Kassianos de soluționare corectă a dosarului de faliment mai sus menționat au fost sortite eșecului, atât la instanțele din Giurgiu și, ulterior, Buzău, fapt pentru care acest caz a ajuns acum spre soluționare la Curtea de Apel Ploiești.

Pentru sarabanda de ilegalități din acest dosar, omul de afaceri grec a făcut mai multe plângeri împotriva Marianei Rădoi atât la Tribunalul Buzău, cât și la Uniunea Națională a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR), pentru încălcarea gravă și repetată a prevederilor articolului 121, pct. 5 din Statutul privind organizarea și exercitarea profesiei de practician în insolvență.

Mai mult, pentru „încălcarea principiilor fundamentale de etică profesională, definite de Codul de etică profesională și disciplină a UNIPIR” s-a cerut de mai multe ori ”suspendarea din profesie a numitei Rădoi Mariana pentru o perioadă de la trei luni la un an”.

Cu rea credință

„Am sesizat judecătorul sindic despre faptul că a comis mai multe abateri grave, fapte grave care constituie motive temeinice pentru înlocuirea din oficiu a acesteia potrivit disp.art.22 alin.2 din Legea procedurii insolvenței nr.85/2006. Am arătat și dovedit că lichidatorul judiciar Rădoi Mariana nu își îndeplinește ori își îndeplinește defectuos atribuțiile prevăzute de lege, cu rea credință, ceea ce constituie abateri grave și motive de temeinice care determină înlocuirea acesteia, așa încât am solicitat să se dispună din oficiu înlocuirea sa, parte din aceste abateri extrem de grave”, se menționează în recursul omului de afaceri grec împotriva încheierii de ședință din 5.06.2020 pronunțată de Tribunalui Buzău, Secția a II-a Civilă, în dosarul nr.2052/122/2009, de completul condus de judecătoarea Christiana Michaela Fraga Rușan.

Descarcă AICI documentele: recurs și sentința civilă 

”A vândut și terenuri care nu aparțin debitoarei, ci unor terți”

În recurs se menționează că „Lichidatorul judiciar Rădoi Mariana nu a efectuat inventarul complet al patrimoniului debitoarei ARIS SRL, așa cum prevede în mod imperativ, cu referire la terenurile cumpărate cu antecontract și nici nu a identificat toate terenurile debitoarei” și nu a identificat toate terenurile debitoarei, deoarece a vândut și terenuri care nu aparțin debitoarei, ci unor terți.

De asemenea, ”acest lichidator vinde bunurile debitoarei înainte de inventarierea completă a acestora” și totodată ”Dna Rădoi vinde terenurile debitoarei când în curs se află contestațiile la regulementul de vânzare și strategia de vânzare, dosarele nr.2052/122/2009/a42 și nr. 2052/122/2009/a45, care urmează a fi soluționate definitiv de Curtea de Apel Ploiești”.

6.650.400 de euro

Omul de afaceri Ioannis Kassianos a sesizat și faptul că ”Acest lichidator judiciar a vândut șase imobile ale debitoarei în frauda acesteia și a legii, prin care a produs un prejudiciu de 6.650.400 de euro, dacă ne raportăm numai la contractele și înscrisurile certe existente, însă mult mai mare dacă avem în vedere prețul de piață actual al acestor terenuri ale societății, funcție de amplasament, fiind situate la autostradă, potențial înzecit dacă se scot din circuitul agricol, dezvoltarea economică a acestei zone care este parc industrial, utilitățile pentru capacitate de producție industrială și altele”.

Mai mult, el susține că ”Modalitatea de fraudă exclusiv în intresul său și al dlui Marica Ștefan a fost de a vinde aceste imobile la prețul de circa 7 euro pe mp, în condițiile în care absolut toți vecinii acestor terenuri au cumpărat cu prețuri între 30-52 de euro pe mp, așa încât ulterior, cumpărătorii de la dna Rădoi au vândut aceste terenuri la prețul real al pieței, realizând un profit uriaș de aproape 7 milioane de euro”.

Judecătorul sindic de la Buzău oferă leglitate

În recursul către președintele Tribunalului Buzău, Ioannis Kassianos a menționat foarte clar faptul că ”Judecătorul sindic ignoră abaterile și faptele grave săvârșite de către lichidatorul judiciar Mariana Rădoi, și mai mult, le conferă legalitate”.

El își argumentează recursul că prin sentința nr.463/2019, pronunțată în Ședința publică de la 16 decembrie 2019, completul compus din președinte Christiana Michaela Fraga Rușan, grefier Elena Dimitrescu de la Tribunalul Buzău, Secția a-II-a civilă, de Contencios Administrativ și Fiscal, i-au fost respinse contestațiile ca fiind neîntemeiate. ”Respinge ca neîntemeiate contestațiile conexe formulate de creditorii Kassianos Ioannis și Farkutin Constanța, în contradictoriu cu debitoarea SC ARIS SRL prin lichidatorul judiciar Phoenix Lar IPURL” se menționează în sentința din 16 decembrie 2019.

Prețuri derizorii pentru a-l favoriza pe cuscrul lui Bădălău

Toate ilegalitățile săvârșite de către lichidatorul judiciar Mariana Rădoi pentru a-l favoriza pe Ștefan Marica, cuscrul lui Niculae Bădălău, au fost menționate și în plângerea recentă (vezi documentul în facsimil) către Instanța Locală de Disciplină București din cadrul Uniunii Naționale a Practicienilor în Insolvență din România (UNPIR).

Rădoi Mariana a valorificat și valorifică la prețuri derizorii bunurile debitoarei (SC ARIS SRL) către „intermediari colaboratori”, care ulterior revând bunurile la adevărata lor valoare. Au fost vândute terenuri ale societății debitoare la un preț de 7 euro/mp și revândute ulterior la prețul de 37 euro/mp, deși „nici până acum nu a inventariat și evaluat întreg patrimoniul societății debitoare”.

Practic, omul de afaceri grec reclamă că „toate valorificările de terenuri ale debitoarei sunt aranjate, negociate în detrimentul creditorilor de către colaboratorii numitei Rădoi Mariana precum și o serie de contracte de vânzare cumpărare din care se poate conchide fără niciun dubiu că valoare de piață a acestor active ale debitoarei este cu totul alta decât cea din raportul de evaluare”.

Principalul beneficiar al acestor terenuri aranjate și negociate de Mariana Rădoi este Ștefan Marica, cuscrul senatorului PSD de Giurgiu, Niculae Bădălău. Anul trecut, fiica parlamentarului giurgiuvean Sabina Bădălău s-a căsătorit cu Răzvan Alexandru Marica, fiul lui Ștefan Marica.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.