Candidatul PNL la Primăria Brăila, despre mecanismul Regiunii Metropolitane Brăila-Galați-Tulcea: Comunitățile se dezvoltă în colaborare cu mediul de afaceri. Portul de la Dunăre are un potențial nefolosit


Candidatul PNL la Primăria Brăila, despre mecanismul Regiunii Metropolitane Brăila-Galați-Tulcea: Comunitățile se dezvoltă în colaborare cu mediul de afaceri. Portul de la Dunăre are un potențial nefolosit

Lucian Căprariu, candidatul PNL pentru fotoliul de primar al municipiului Brăila, afirmă că una dintre marile probleme în dezvoltarea comunităților din țara noastră este faptul că autoritățile loale au închis porțile investițiilor străine. Astfel se explică rata șomajului, nivelul de trai scăzut și migrația spre occident, spune Căprariu.

Candidatul PNL pentru fotoliul de primar al municipiului Brăila vrea investiții străine în zonă

Candidatul susținut de liberali a vorbit despre modul în care primarii pot dezvolta zonele pe care le conduc. Din această ecuație trebuie însă să dispară conceptul de ”șpagă”, arată Lucian Căprariu.

„Numeroase primării au înțeles în ultimii 30 de ani că trebuie să sprijine sau cel puțin să nu încurce prea mult mediul de afaceri să se dezvolte. Cele care au făcut acest lucru au reușit să atragă investiții străine, să scadă rata șomajului din comunitate, să crească numărul locurilor de muncă bine plătite și să aducă mai mulți bani la bugetul local, bani pe care i-au folosit apoi în interesul tuturor locuitorilor”, spune Lucian Căprariu, candidatul Alianței Brăila Nouă - PNL la primăria municipiului Brăila, potrivit debraila.ro.

Potrivit acestuia, localitățile care au rămas în urmă, nedezvoltate, sunt cele în care, la nivelul autorităților locale, s-au cerut șpăgi investitorilor pentru a fi lăsați să activeze.

„În opoziție, primarii care au închis porțile investițiilor străine și care au stat planton la intrare pentru a cere șpagă fiecărui investitor, au ajuns să conducă orașe sărace, cu o rată a șomajului ridicată, cu numeroși români plecați în străinătate și mai ales cu un buget mic din care nu au cum să finanțeze decent educația, sănătatea și infrastructura locală”, mai spune Căprariu.

Lucian Căprariu arată că există numeroase măsuri pe care un primar le poate lua pentru a face localitatea o atracție pentru investitori.

„Primul pas pe care orice primar trebuie să îl facă este să obțină un rating municipal investițional de la una dintre agențiile internaționale de rating. În al doilea rând, trebuie să obțină certificatul Business Friendly City, care reprezintă o garanție pentru orice investitor. Pașii următori trebuie să conțină stabilirea unui dialog instituțional între primărie și comunitatea de afaceri din localitate, integrarea în fluxul regional și global de schimburi de valori prin asumarea la nivel local a proiectelor strategice din domeniul infrastructurii, conectarea la cât mai multe variante de transport, aerian, terestru și pe apă ș.a. Dacă măcar o parte dintre aceste lucru se întâmplă, atunci investitorii vor privi cu interes respectiva comunitate”, arată Căprariu.

Una dintre primele măsuri pe care el le-ar lua din funcția de Primar al Brăilei este construirea mecanismului Regiunii Metropolitane Brăila-Galați-Tulcea.

„În cazul municipiului Brăila, sunt chestiuni specifice care dacă vor fi dezvoltate vor duce la o creștere imediată a nivelului de trai. Primăria și CJ trebuie să construiască mecanismului Regiunii Metropolitane Brăila-Galați-Tulcea, să investească într-un aeroport care să deservească Brăila și Galați, să conecteze prin drum expres întreaga zonă economică la Autostrada A2 și să dezvolte portul de la Dunăre, care are un potențial economic și turistic nefolosit”, arată candidatul susținut de PNL la Primăria Brăila

Lucian Căparariu este candidatul susținut de PNL pentru Primăria Brăila. În 2016, acesta a obținut un mandat de consilier local municipal din postura de candidat independent, însă, dupa doi ani, a fondat „Brăila Nouă”.

„Lumea trebuie să vină la vot! După 30 de ani de PSD, vedem prea multă lume cu capul în jos. Lumea nu mai vine la vot! Vin clienții lor, cei pe care-i păcălesc cu o asfaltare și cu luminițe de Crăciun. Dacă le avem, oamenii nu vor mai putea să se uite la stele, iar stelele pentru noi sunt normalitatea într-o societate civilizată. Îi chemam să vină la vot! Daca lumea vine la vot, s-a terminat cu aceștia care de 30 de ani conduc Brăila”, a declarat Căprariu, la sfârșitul săptămânii trecute, în cadrul unei conferințe de presă

 

 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.