Plagiatorul "Genunche" Pop încearcă din nou să obțină titlul de doctor. Spaima plagiatorilor, Emilia Șercan, l-a luat în vizor pe pesedist: "Eu zic să îi urăm succes la examenul de mâine"


Plagiatorul "Genunche" Pop încearcă din nou să obțină titlul de doctor. Spaima plagiatorilor, Emilia Șercan, l-a luat în vizor pe pesedist: "Eu zic să îi urăm succes la examenul de mâine"

Jurnalista de investigații Emilia Șercan a anunțat miercuri pe Facebook că fostul ministru al Educației, Liviu "Genunche" Pop, s-a înscris din nou la studii doctorale, asta după ce în 2018 a rămas fără titlul de doctor din pricina faptului că a plagiat. Liviu Pop va susține mâine examenul de admitere la Școala Doctorală în Științele Educației de la UBB.

Emilia Șercan: "Liviu Marian Pop, fostul ministru al Educației rămas fără titlul de doctor în 2018 după ce am arătat că lucrarea e plagiată, o ia de la capăt cu studiile doctorale. Liviu Pop s-a înscris de data asta la doctorat la Universitatea "Babeș-Bolyai" la Facultatea de Psihologie și Științele Educației. Vrea sa devină doctor în Științe ale Educației.

Primul titlu de doctor pe care Pop era cât pe ce să îl obțină, dar, na, nu a mai fost să fie, a fost la Academia de Poliție în Ordine Publică și Siguranță Națională. Eu zic să îi urăm succes la examenul de mâine, că o admitere la Școala Doctorală în Științele Educației de la UBB am auzit că nu e tocmai ușoară. 😁

#dottoreinterruptus #onceagain

PS. Tot la UBB și tot la Școala Doctorală în Științele Educației s-a înscris și ministrul Educației Monica Anisie, care mi-a declarat că a depus ieri cerere de retragere pentru că nu a vrut să existe speculații pe această temă".

Liviu Pop a avut probleme din cauza plagiatului, după ce în luna iulie 2018 a fost la un pas de a obţine titlul de doctor. Emilia Şercan a prezentat, însă, în faţa comisiei de evaluare a fostului ministru mai multe dovezi prin care arăta că lucrarea lui Pop conţinea similitudini cu alte opere într-un procent de peste 25%. La finalul evaluării, membrii comisiei au decis suspendarea acordării titlului de doctor până ce nu se vor relua paşii necesari pentru susţinerea tezei, potrivit Pressone.ro. (citiți AICI mai multe detalii despre plagiatorul Pop)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.