DOCUMENTUL pe care trebuie să-l vadă toți pensionarii: guvernarea PSD NU a vrut să mărească pensiile cu 40%!


DOCUMENTUL pe care trebuie să-l vadă toți pensionarii: guvernarea PSD NU a vrut să mărească pensiile cu 40%!

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a prezentat marți într-o conferință de presă susținută la Iași un document care relevă că nici măcar guvernul PSD nu a vrut să mărească pensiile cu 40%, deși tot același partid solicită acum vehement Guvernului Orban să o facă, în condițiile în care întreaga lume trece printr-o criză economică profundă generată de epidemia COVID-19. Într-o notă de informare, Eugen Orlando Teodorovici, ministru de Finanțe la acea vreme, solicita la finalul lunii octombrie 2019 Guvernului Dăncilă, din care făcea parte, să nu mărească pensiile cu 40% de la 1 septembrie 2020, ci creșterea să se facă treptat.

Cîțu: "Am cu mine documentul pe care l-a aprobat în Guvern anul trecut, o notă de informare, prin care Guvernul PSD recunoştea că nu poate să crească pensiile decât eşalonat şi se propunea în Guvern, înainte să pice Guvernul, se propunea o reeşalonare a pensiilor, pentru că nu îşi permiteau să facă creşterea cu 40 la sută, pentru că ştiau foarte bine că acel şoc este foarte mare şi este greu de administrat".

Totodată, Cîțu a reiterat moștenirea dezastruoasă lăsată de guvernarea PSD în ceea ce privește bugetul țării: "Discuţiile cu instituţiile internaţionale care ne monitorizează, cu Comisia Europeană au fost dure de fiecare dată. Nimeni nu înţelege cum poţi să-ţi arunci ţara şi finanţele în aer într-o situaţie limită. Anul trecut, când am venit anul trecut la guvernare erau facturi neplătite de trei sau patru ani de zile. Erau trei miliarde de lei stoc pentru concediile medicale neplătite. Erau patru miliarde de lei la PNDL, era un miliard de lei la Start Up Nation – programul pe care PSD l-a implementat şi nu l-a plătit. A trebuit să plătim un miliard de lei în noiembrie anul trecut. Toate acele facturi le-am plătit noi. Şi-au dat seama că nu au bani, pentru că aveau acele facturi neplătite şi au venit cu această notă de informare în Guvern pentru a şti cu toţii că nu pot să mărească pensiile. Prezint astăzi acest document. Este momentul ca românii să ştie că socialiştii i-au minţit şi niciodată nu au avut de gând să crească pensiile cu suma pe care o spuneau".

Documentul prezentat de Cîțu:

Așadar, degeaba i-a scos PSD recent la înaintare pe liderul deputaților PSD, Alfred Simonis, respectiv pe fosta ministră a Muncii, Olguța Vasilescu, să ceară Guvernului Orban mărirea cu 40% a pensiilor, căci iată că se dovedește că nici pesediștii nu au vrut să le crească cu respectivul procent, ci totul a fost un joc electoral înainte de locale și parlamentare.

CITIȚI ȘI: Simonis amăgește pensionarii că pensiile pot fi crescute cu 40%. Iohannis dinamitează jocul populist al PSD: "Statul poate să plătească numai atât cât este la dispoziție și nu mai mult!"

CITIȚI ȘI: Creșterea pensiilor cu 40%. Un economist prezintă date care spulberă manipularea PSD: "Este o situație de criză!"

Reamintim că Guvernul Orban a adoptat o Ordonanță de Urgență privind rectificarea bugetului de stat, care prevede majorarea pensiilor cu 14% de la 1 septembrie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.