Deputat USR: "Negoiță a dus nepotismul la un alt nivel!". Fosta cumnată primește un salariu de 25 de mii de lei pe lună, deși nu are niciun fel de pregătire în domeniu


Deputat USR: "Negoiță a dus nepotismul la un alt nivel!". Fosta cumnată primește un salariu de 25 de mii de lei pe lună, deși nu are niciun fel de pregătire în domeniu

Cristina Arghir, sora fostei soții a primarului Robert Negoită, administrează una dintre companiile Primăriei Sectorului 3 - Internet și Tehnologie S3. Dacă în 2017 primea un salariu de 8000 de lei pe lună în fruntea acelei companii, Cristina Arghir beneficiază acum de o sumă enormă, aproximativ 25 de mii de lei net pe lună, conform precizărilor deputatului USR Claudiu Năsui.

"Numele meu este Arghir Cristina, de profesie economist! Am terminat A.S.E. - Facultatea Economie un Master Comunicare în afaceri, tot în cadrul A.S.E.-ului. Am lucrat o perioadă în marketing după care am preluat activitatea unui S.R.L., încă de la înființare și în ultimii doi ani am coordonat activitatea din cadrul acestui S.R.L. Acum, dacă astăzi voi fi votată sper să reușesc să fac o treabă bună și cu această societate", a declarat Cristina Argir la numirea în această funcție, în cadrul ședinței Consiliului local Sector 3 din 25 august 2017.

La vremea respectivă, consilierii USR au ridicat problema lipsei de experiență în domeniul IT a noului administrator, însă primarul Robert Negoiță a declarat că nimeni nu s-a născut învățat, potrivit Hotnews.

"Să știți că nu ne-am născut niciunul învățați! Probabil unii dintre noi facem excepție și unii dintre noi s-au născut învățați! Dar, în general, lucrurile se învață! Și, cu experiență în domeniul ăsta de IT și Tehnologia Informației în general, mă rog...că IT asta înseamnă, să știți că nu prea se găsesc și să fie și manageri și pe tehnic bun! Dar eu zic, c-o să ne descurcăm! Ne ocupăm pentru asta! Da, domn director!", a declarat primarul Robert Negoiță.

Redăm comunicatul deputatului Năsui:

"Alegerile locale sunt ocazia perfectă de a opri hemoragia din bani publici către rude și aparatul de partid.

Nu mai este un secret că alegerile se câștigă sau se pierd la nivel local. Partidele care au primari au apoi mașinării de vot pentru celelelalte alegeri.

Ceea ce nu este așa de evident este cum acești aleși locali se întronează în anumite locații și apoi numesc o armată de oameni în jurul lor cu ajutorul cărora să căpușeze fondurile publice pe care le au în stăpânire.

Un exemplu clasic este cel al recentului suspendat primar din sectorul 3, domnul Robert Negoiță. Acesta a dus nepotismul la un alt nivel prin numirea fostei cumnate în consiliul de administrație al unui SRL din subordinea primăriei pe care o conducea.

Astfel, o doamnă pe care o recomanda doar gradul de rudenie cu fostul primar ajungea să câștige peste 25.000 de lei net, pe lună.

Este ușor să împarți când nu dai de la tine. Astfel, să arunci lunar peste 5.000€ unei persoane apropiate nu este decât un reflex.

Aleșii locali trebuie să fie trași la răspundere pentru faptele lor și să fie administratori, nu călăi, ai resurselor pe care trebuie să le pună în serviciul cetățenilor.

Pe 27 septembrie avem în sfârșit ocazia să votăm oameni care vor face tocmai asta: vor scăpa Bucureștiul de sub mentalitatea feudală și vor transforma capitala într-un loc prietenos și sigur pentru locuitorii săi. De aceea, votăm dreapta unită și echipa Nicușor Dan și Vlad Voiculescu pentru București".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.