Candidatul dreptei unite la funcția de primar al Bacăului salută o decizie a Guvernului Orban: "Nu vom mai depinde de Executiv și de birocrația de la București! Vom face trenul urban cu bani europeni!"


Candidatul dreptei unite la funcția de primar al Bacăului salută o decizie a Guvernului Orban: "Nu vom mai depinde de Executiv și de birocrația de la București! Vom face trenul urban cu bani europeni!"

Candidatul USR-PLUS-PMP pentru funcția de primar al Bacăului, Lucian Viziteu, a anunțat că are ca prioritate accesarea de fonduri europene, inclusiv pentru a construi un tren urban. În acest sens, Viziteu a salutat o decizie a Guvernului Orban conform căruia crește gradul de descentralizare în privința accesării de fonduri europene: "municipiile reședință de județ își pot face singure proiectele finanțate din fonduri europene pentru construcția de centuri ocolitoare, trenuri urbane și rețele edilitare comune cu comunele limitrofe, fără a mai depinde de guvern și de birocrația de la București!".

"Când voi ajunge primar voi accesa direct fonduri europene pentru a construi trenul urban, un proiect dorit de băcăuani care va schimba în bine fața orașului", a adăugat Viziteu.

Viziteu, pe Facebook: "Vom face trenul urban cu bani europeni pe care îi vom aduce direct la #Bacău!

Politicile liberale susținute de actualul guvern și de viitorul guvern care sper să fie format din #PNL, #USR PLUS și #PMP ajută primarii care au proiecte de dezvoltare bune pentru cetățeni și care vor cu adevărat să facă treabă.

Guvernul a decis în ultima ședință de Guvern să extindă măsurile de descentralizare și la exercițiul financiar 2021-2027. Asta înseamnă că municipiile reședință de județ își pot face singure proiectele finanțate din fonduri europene pentru construcția de centuri ocolitoare, trenuri urbane și rețele edilitare comune cu comunele limitrofe, fără a mai depinde de guvern și de birocrația de la București!

Când voi ajunge primar voi accesa direct fonduri europene pentru a construi trenul urban, un proiect dorit de băcăuani care va schimba în bine fața orașului. Nici măcar nu discutăm despre o sumă mare de bani, discutăm doar despre dorința de a face lucruri bune pentru oameni și mai ales despre profesionalismul necesar pentru a face aceste lucruri.

Faptul că primarii din #România pot să scrie proiecte și să acceseze direct bani europeni pe proiecte de infrastructură mare este un câștig uriaș pentru românii care sunt guvernați local de edili precum Boc sau Bolojan. Oamenii ăștia au făcut multe lucruri bune și vor face și mai multe.

Românii conduși de primari incompetenți precum Firea, Făgădău sau Necula nu vor avea nimic de câștigat din păcate. Primarii socialiști nu au fost în stare să atragă fonduri europene nici măcar pentru construcția unei cișmele, deci degeaba le dai posibilitatea să aducă și mai mulți bani, tot o nu vor face".

Amintim că, potrivit unui sondaj CATI, candidatul USR-PLUS-PNL, Lucian Viziteu, a trecut pe primul loc în cursa pentru funcția de primar al Bacăului.

Iată clasamentul:

1. Lucian Viziteu (USR-PLUS-PNL): 25.1%

2. Cosmin Necula (actualul primar, candidat Pro România): 24.7%

3. Sorin Umbrărescu (PSD-PPUSL): 17,6%

4. Sergiu Sechelariu (independent): 14.7%

5. Dragoș Ștefan (4.4%): 4.4%

6. Cristinel Manolache (PER): 3.1%

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.