EXCLUSIV Un cetățean a fost amendat pentru manifestația din 10 august 2020, deși nu a participat la protest. Jandarmeria lui "Carmen Vela" comite abuzuri precum în epoca PSDragnea


EXCLUSIV Un cetățean a fost amendat pentru manifestația din 10 august 2020, deși nu a participat la protest. Jandarmeria lui "Carmen Vela" comite abuzuri precum în epoca PSDragnea

Jandarmeria a dat o rafală de amenzi protestatarilor care au fost pe 10 august 2020 în Piața Victoriei în amintirea represiunii PSDragnea din 10 august 2018, atunci când manifestanții pașnici au fost gazați și agresați de jandarmii subordonați ministrului de Interne Carmen Dan. Cei prezenți în Piața Victoriei în data de 10 august 2020 au fost amendați deși au respectat normele epidemiologice și, mai mult decât atât, în condițiile în care nu au fost jandarmi la fața locului.

Reiterez că subsemnatul, autorul acestui articol, am fost de asemenea amendat de jandarmi, deși eram în Piața Victoriei pentru a-mi desfășura meseria de jurnalist.

CITIȚI ȘI: EXCLUSIV: MAI a suspendat democrația! Jandarmii au amendat pe 10 august 2020 presa și mai mulți protestatari care au apărat ani de zile România de abuzurile regimului PSDragnea

În acest context, Podul.ro vă prezintă în exclusivitate mărturia unui cetățean care susține că a fost amendat, în condițiile în care nu a mai apucat să participe la protest, întrucât manifestația era pe terminate. În acest sens, cetățeanul Cătălin Stoiciu, care a mai fost la proteste anti-PSDragnea, dar care nu a protestat pe 10 august 2020, cel puțin la ora pretinsă de jandarmi, a prezentat mai multe coordonate din care reiese faptul că Jandarmeria Română ajunge chiar să inventeze amenzi, pe care le trimite ulterior prin poștă.

Pe procesul verbal scris de Jandarmerie este trecut faptul că cetățeanul a fost văzut la ora 19:40 în Piața Victoriei. În schimb, cetățeanul ne-a prezentat o cartelă de metrou și susține că la ora 19:32 se afla la stația de metrou Anghel Saligny, fiind fizic imposibil ca la ora 19:40 să fie în Piața Victoriei, căci călătoria cu respectivul mijloc de transport durează mult mai mult când vine vorba despre distanța dintre cele două zone.

Foto cu procesul verbal:

Foto cu cartela de metrou:

Mai mult decât atât, la ora 19:37, pe 10 august 2020, protestatarul Cătălin Stoiciu scria un comentariu pe Facebook conform căruia încă se afla în metrou, în drum spre Piața Victoriei.

Amintim că ONG-ul Evoluție în Instituție ajută protestatarii amendați abuziv în data de 10 august 2020 să conteste sancțiunile în instanță.

Evoluție în Instituție: "Pe 10 August, noaptea ca hoții, jandarmii lui Marcel Vela au scris multe amenzi, deși nu i-a văzut nimeni în preajmă la eveniment.

Cu alte cuvinte, după ce te gazează jandarmii lui Carmen Dan pentru că ai îndrăznit să strigi împotriva Guvernului Dăncilă, oamenii în uniformă ai lui Vela te amendează pentru că vrei ca cei vinovați de opresiunea violentă de acum 2 ani să fie anchetați și să răspundă pentru faptele lor.

Pare că Ministerul De Interne folosește aceleași tehnici de intimidare ca pe vremea PSD și hărțuiesc, prin amenzi, aceleași persoane ca întotdeauna.

Chiar dacă s-au respectat regulile și protestatarii au folosit măști și au păstrat distanța socială, tot au primit amenzi prin poștă de la oamenii în uniformă, nerespectîndu-se drepturile garantate de Constituție.

Cum să amendezi protestatari când Vasilescu, șeful Poliției Române, se întâlnește cu clanurile în biserică, la ceas de noapte, pentru a negocia înmormântarea unui interlop?

Cum să amendezi când polițiștii au împărțit măști, dezinfectant și au fost gărzile de corp ale unor interlopi acum câteva săptămâni?

Mulțumim celor care au donat pentru a putea să îi ajutăm pe cei amendați cu contestarea amenzilor.

Solidaritatea este foarte importantă atunci când societatea civilă are probleme".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.