"Dornenii" de la CCR și Weber, în pragul crizei de apoplexie. Liderul deputaților PNL anunță ce vor face liberalii după alegerile parlamentare


"Dornenii" de la CCR și Weber, în pragul crizei de apoplexie. Liderul deputaților PNL anunță ce vor face liberalii după alegerile parlamentare

Liderul deputaţilor liberali, Florin Roman, a declarat joi, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că în cazul în care PNL va avea în urma alegerilor parlamentare majoritatea necesară, CCR, despre care a opinat că a devenit un fel de Dumnezeu, va fi reformată. În acest sens, Roman a atras atenția că este nevoie de revizuirea Constituției și de modificarea modului de numire a judecătorilor la CCR.

"CCR a devenit un Dumnezeu de pe vremea lui Adrian Năstase. Până la Adrian Năstase, deciziile CCR puteau fi cenzurate de către două treimi din Parlamentul României. În urma acestei modificări, practic, CCR a devenit un fel de Dumnezeu, care, de foarte multe ori, a legiferat peste Parlamentul României. Pentru a rezolva această problemă, e nevoie de mai mult, e nevoie de revizuirea Constituţiei României şi modificarea modului de numire a judecătorilor la CCR", a spus Florin Roman.

Liberalul a mai susţinut despre CCR că este, în mare parte, o "anexă" a PSD: "Dacă vom avea majoritatea necesară, am spus că vom reforma CCR care, din păcate, nu mai este a României, este, în mare parte, o anexă a PSD", a declarat liberalul.

Totodată, liderul deputaților PNL a precizat că, din momentul în care liberalii vor prelua majoritatea parlamentară după alegerile din decembrie, Renate Weber va fi revocată din funcția de Avocat al Poporului.

"Din punctul nostru de vedere, Renate Weber nu mai reprezintă interesele poporului român. Renate Weber este 'avocatul' PSD şi, imediat după alegerile din decembrie, când vom prelua majoritatea parlamentară, o vom revoca din funcţie pe doamna Renate Weber", a declarat deputatul PNL. (sursa: Agerpres)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.