Medicii germani tranșează situația lui Navalnîi: „a fost otrăvit!”. Medicii ruși se împăunează: „noi i-am salvat viața cu un mare efort şi cu multă muncă”


Medicii germani tranșează situația lui Navalnîi: „a fost otrăvit!”. Medicii ruși se împăunează: „noi i-am salvat viața cu un mare efort şi cu multă muncă”

Guvernul german consideră destul de probabil” faptul că opozantul rus Aleksei Navalnîi, transportat în stare critică la Berlin, a fost victima unei otrăviri, a anunţat luni un purtător de cuvânt, citat de AFP și preluat de news.ro

„Este vorba despre un pacient care, destul de probabil, a fost victima unui atac cu otravă”, a declarat presei Steffen Seibert, care a justificat, în aceste circumstanţe, protecţia poliţiei de care beneficiază Navalnîi la spitalul în care este tratat.

Pe de altă parte, medicii de la spitalul din Siberia care i-au oferit primul tratament opozantului lui Vladimir Putin atins subit de o boala misterioasă, pe când se afla la bordul unui avion, au spus că i-au salvat viaţa. Ei susțin în continuare că nu au găsit urme de otravă în organismul pacientului.

„I-am salvat viaţa cu un mare efort şi cu multă muncă", a declarat medicul şef Alexander Murakovski într-o conferinţă de presă în oraşul Omsk din Siberia.

„Dacă am fi găsit vreun fel de otravă care să fi fost confirmată, atunci ar fi fost mult mai uşor pentru noi. Ar fi existat un diagnostic clar, o stare clară şi un tratament cunoscut", a spus şi Anatoli Kalinicenko, medic la acelaşi spital.

Doctorii ruşi au negat că ar fi fost supuşi vreunei presiuni din partea autorităţilor în timp ce îl tratau pe Navalnîi.

Pe de altă parte, cadrele medicale au refuzat într-o primă fază să și dea acordul pentru transferul lui Navalnîi într-un spital din Germania, iar primul lor diagnostic a fost „tulburare de metabolism” care ar fi cauzat o scădere accentuată a zahărului din sânge, soldată la scurt timp cu pierderea cunoștinței.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.