UPDATE. Navalnîi, prizonier și condamnat la moarte în Rusia sinistră. Directorul spitalului nu permite transferul acestuia în Germania


UPDATE. Navalnîi, prizonier și condamnat la moarte în Rusia sinistră. Directorul spitalului nu permite transferul acestuia în Germania

UPDATE. Medicii de la spitalul din Omsk unde a fost internat opozantul Aleksei Navalnîi, după ce i s-a făcut rău la bordul unui avion, au fost acord ca acesta să fie transferat la un spital din Germania, relatează BBC. Inițial au respins mutarea lui Navalnîi pe motiv că starea sa este prea gavă. 

Știrea inițială

O ambulanță aeriană a plecat din Germania spre Rusia pentru a-l prelua pe Aleksei Navalnîi, opozantul principal al lui Vladimir Putin, internat în stare gravă, după o posibilă otrivire, într-un spital din Siberia. BBC scrie însă că directorul unității sanitare ar fi precizat că pacientul nu este transportabil și, în consecință, nu va aproba transferul acestuia. 

Decizia spitalului a fost catalogată de purtătorul de cuvânt al lui Navalnîi drept „atentat la viața” acestuia.

Aleksei Navalnîi se află în comă de joi dimineață după ce i s-a făcut rău în avionul care îl aducea din Siberia la Moscova. Anturajul său este de părere că opozantul ar fi fost otrăvit cu o substanță strecurată în ceaiul băut pe aeroport cu puțin timp înainte de decolare. Detalii AICI

Avionul ambulanță care vine din Germania a fost închiriat de un ONG, finanţat de activistul şi producătorul de filme Jaka Bizilj, de naţionalitate slovenă.

Later edit: medicii de la spitalul unde este internat Navalnîi au precizat ulterior informațiilor de mai sus că în corpul acestuia nu ar fi fost detectată nicio otravă, mai scrie BBC. 

CITEȘTE ȘI: Crimele Kremlinului. Cum au fost eliminați cei mai importanți opozanți și critici ai lui Vladimir Putin

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.