Cazanciuc se umflă în pene și amenință Guvernul Orban cu o rafală de moțiuni de cenzură: "Putem să depunem în fiecare săptămână!"


Cazanciuc se umflă în pene și amenință Guvernul Orban cu o rafală de moțiuni de cenzură: "Putem să depunem în fiecare săptămână!"

Președintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a amenințat miercuri guvernarea PNL cu moțiuni de cenzură nenumărate: "Dacă facem sesiune extraordinară în fiecare săptămână, putem să depunem moţiune de cenzură în fiecare săptămână". Cazanciuc a argumentat un asemenea demers prin faptul că sesiunea extraordinară este de sine stătătoare, nu o anexă a sesiunii ordinare, așadar ceea ce ar face PSD ar fi constituțional.

Cazanciuc: "Este curat constituţional, pentru că sesiunea extraordinară nu este o anexă a sesiunii ordinare. Sesiunea extraordinară are un statut de sine stătător. De aceea avem două lucruri. Avem o ordine de zi stabilită pentru sesiunea extraordinară, de aceea convocăm Senatul sau Camera în sesiune extraordinară. Nu se spune niciodată nici în Constituţie, nici în documentele constitutive, nici în legile de organizare că sesiunea extraordinară este o prelungire a sesiunii ordinare. Dacă facem sesiune extraordinară în fiecare săptămână, putem să depunem moţiune de cenzură în fiecare săptămână. Fiecare sesiune în sine are un statut special. E ca o sesiune obişnuită, cu o structură independentă".

De asemenea, Robert Cazanciuc a precizat că PSD mai are, categoric, dreptul la depunerea unei moţiuni de cenzură în sesiunea parlamentară care începe în septembrie, conform news.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.