VIDEO Negulescu rupe tăcerea: "Ponta a beneficiat de 2,5 milioane de dolari de la infractorul Ghiță!". Fostul procuror DNA spune că poate fi găsită urma banilor


VIDEO Negulescu rupe tăcerea: "Ponta a beneficiat de 2,5 milioane de dolari de la infractorul Ghiță!". Fostul procuror DNA spune că poate fi găsită urma banilor

Fostul procuror DNA, Mircea Negulescu, a lansat marți, la Realitatea PLUS, o acuzație extrem de gravă la adresa președintelui Pro România, Victor Ponta, care ar fi luat în 2014, în contextul alegerilor prezidențiale, 2,5 milioane de dolari de la infractorul Sebastian Ghiță "prin niște firme din Ploiești ca să aducă în România doi consultanți politici de la prestigioasele firme de consultanță Podesta și 370 Revulution". Rieterăm că Ponta a mai fost acuzat de procurorii anticorupţie că a aranjat vizita în România a fostului premier al Marii Britanii, Tony Blair, pentru a câştiga capital de imagine în campania electorală din 2012. Apariţia fostului premier britanic ar fi plătit-o tot Sebastian Ghiţă, care ar fi dat 220 de mii de euro şi ar fi primit, în schimb, un loc pe listele PSD pentru Parlament. În ceea ce privește suma de 2,5 milioane de dolari, Negulescu a atras atenția că Ghiță voia la schimb un post de ministru al Tehnologiei pentru a controla toate contractele din IT, fiind vorba despre niște sume enorme. Este primul interviu acordat de Negulescu în ultimii 3 ani.

Negulescu: Cine și-a plagiat doctoratul, e capabil să-și plagieze și cariera politică. Acum o să spun despre ce e vorba. În campania pentru prezidențiale, unde a candidat domnul Iohannis împreună cu un alt domn, Ponta a beneficiat de 2,5 milioane de dolari de la domnul Sebastian Ghiță prin niște firme din Ploiești ca să aducă în România doi consultanți politici de la prestigioasele firme de consultanță Podesta și 370 Revulution.

Reporter: E celebrul dosar Ponta-Blair.

Negulescu: Nu, nu, nu. Asta e altă parte. M-a ajutat foarte mult doamna procuror că uitasem de chestia asta cu 2,5 milioane de dolari. Și au venit și l-au consultat pe Ponta în toată campania electorală și bineînțeles că a pierdut. A câștigat domnul Iohannis.

Reporter: Acești bani au venit de la Sebastian Ghiță? Ce interes ar fi avut Ghiță încât Ponta să beneficieze de acea sumă?

Negulescu: Ghiță, care se ocupa cu IT-ul, voia să ajungă Ministrul Tehnologiei, bănuiesc că vă dați seama de ce, ca să poată să aibă toate contractele cu IT din România. Pentru Ghiță 2,5 milioane de dolari nu reprezintă nimic, e ca și cum ați avea dvs. 100 de lei în buzunar. Contractele sunt pe bani foarte mulți și pentru el nu înseamnă nimic suma de 2,5 milioane de dolari. (...) Informațiile acestea sunt în dosare, doar că cineva nu vrea să le vadă.

Reporter: Cine anume nu vrea să le vadă?

Negulescu: Cine nu trebuie să le vadă, vorbesc de procurori.

Reporter: Revenind la suma de 2,5 milioane de dolari, din celebrul dosar Tony Blair...

Negulescu: Sunt două aspecte. În dosarul Tony Blair sunt 220 de mii de euro care au fost plătiți pentru venirea fostului premier al Marii Britanii. Ei, eu uitasem de ăia 2,5 milioane de dolari, dar mi-a adus aminte doamna Florea. O să vă arăt niște ordonanțe. 

Reporter: Urma acestor bani s-a pierdut în dosar? Ce s-a întâmplat?

Negulescu: Dacă nu vrei să-i vezi, nu-i vezi. E simplu.

Reporter: Există probe în dosar? Urma acestor bani ar putea fi reluată și găsită?

Negulescu: Haideți să vă spun cum a procedat Ghiță. Ghiță a plătit din Team Net și Asesoft (firme pe care le controla omul de afaceri – N.R.) banii ăștia. Și ca să-i poată plăti a creditat o societate comercială. A dat credit unei societăți care era tot a lui, din banii aceia creditați societatea comercială i-a dat pe altă firmă și banii au plecat în SUA. 

Reporter: Poate fi găsită ușor urma banilor?

Negulescu: Da. Doar să vrea cineva să-i vadă. Nu vrea nimeni să vadă banii ăia. E simplu.

Cum a ajuns Negulescu să deschidă dosarul Ponta-Ghiță-Blair, conform realitatea.net: "Am urmărit banii, care au plecat din firmele lui Ghiță și au ajuns în Marea Britanie. Nu a fost ceva așa, special. Am avut în primul dosar circa 146 de societăți pe care le-am anchetat, între acestea au fost și niște firme ale lui Sebastian Ghița. E simplu, mergi pe cursul banului, pe rulajele bancare si așa ajungi la niște sume și apoi începi să-ți explicit, de ce Marea Britanie, de ce SUA?".

Vedeți video:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.