La fel ca Dodon, Pavel Filip este o cârpă de șters bocancii lui Putin! Menținerea guvernării românofobe și dezastrul R. Moldova


La fel ca Dodon, Pavel Filip este o cârpă de șters bocancii lui Putin! Menținerea guvernării românofobe și dezastrul R. Moldova

Pavel Filip se află în treabă, dă din coate, cum s-ar spune, face valuri, ca orice slugă la stăpân, după ce, acum câteva zile, Procuratura lui Stoianoglo anunța despre clasarea dosarelor privind privatizarea, la un preț cu mult sub cel de piață, a Cantinei Cancelariei de Stat din str. Mateevici și a unor bunuri din Casa Presei, privatizare operată de fostul Guvern Filip și al cărei beneficiar, potrivit anchetatorilor citați de presă, nu este altcineva decât fostul prim-ministru al regimului Plahotniuc și actualul lider al PD, aliat de nădejde al regimului Dodon.

Cum face valuri și cum dă din coate Pavel Filip pentru a ne aburi mințile și pentru a-i arăta stăpânului său, Dodon, cât de devotat îi este?

Simplu de tot: de la o luni, iese în fața presei și propune, în numele Partidului Democrat din Moldova, atenție mare(!), „organizarea unei întâlniri pe platformă parlamentară în formatul PDM, PSRM, PAS și Platforma DA, pentru a pune în discuție și a găsi soluții la cele mai stringente probleme ale oamenilor”!

Care sunt problemele de care și-a amintit, brusc, Pavel Filip?

Sunt cele mai arzătoare probleme pe care întreaga societate le semnalează de atâta amar de vreme, dar pe care guvernarea actuală PSRM-PD s-a făcut că nu le aude ori le cunoaște prea bine dar nu o duce mintea și capul cum să le rezolve: „situația gravă din agricultură provocată de secetă”; „asigurarea desfășurării alegerilor libere și corecte”; „pandemia COVID-19”.

Ce soluții de rezolvare a acestor probleme propune vajnicul fost prim-ministru?

Nicio soluție!

Sensul conferinței lui de presă e să propună „discuții” și „dialog comun” al unor anumite forțe politice din actualul Parlament pe marginea celor trei probleme arătate mai sus.

Care este scopul acestor „discuții” și acestui „dialog comun”?

Nicidecum soluțiile rapide, de neamânat pe marginea acelorași probleme arzătoare cu care se confruntă întreaga societate!

„Acest dialog comun, spune Pavel Filip, ar fi un semnal de normalitate”!

Ok! Doar în condiții de „normalitate” poți găsi răspunsurile stringente la problemele arătate!

Dar „normalitatea” văzută de Pavel Filip nu trebuie să rezolve neapărat „stringentele probleme ale oamenilor”, ci, fiți atenți (!), explică sluga lui Dodon, „normalitatea” ar trebui „să arate cetățenilor că dincolo de ceea ce ne separă, suntem capabili să dialogăm și să venim cu toții cu propuneri pentru a le face viața mai bună”!

Ați înțeles cumva cum vrea să ne facă Pavel Filip „viața mai bună”?

Individul, în situația catastrofală în care a fost adusă Republica Moldova de guvernarea Dodon-PD, devine și periculos pentru sănătatea oamenilor, întrucât îi enervează, în loc să le aducă speranța depășirii dezastrului din fața ochilor!

Țara arde, iar el vrea pur și simplu să „dialogheze” ca „să arate cetățenilor” că el „este capabil să dialogheze”!

Și cu cine „să dialogheze”?

Cu PSRM, bineînțeles!

Cu Dodon el vrea „să dialogheze” în situația în care toată lumea geme de nedorința de a-l vedea măcar în față pe acest nepreședinte care ne-a făcut și continuă să ne facă de râs pe plan mondial!

Până și Putin râde de el, după ce l-a folosit ca pe o cârpă de șters bocancii!

Dar, de vreme ce Pavel Filip s-a transformat, alături de Dodon, în aceeași cârpă de șters bocancii lui Putin, nu mai are sens să-i explici secăturii că singura soluție pentru depășirea tuturor problemelor cu care ne confruntăm în clipa asta este „dialogul comun” al întregii societăți, și în primul rând al grupurilor parlamentare existente, pentru înlăturarea imediată de la guvernare a lui Dodon și a PSRM-ului antinațional și corupt până în măduva oaselor!

Cine să-i mai explice unei unelte ordinare ca Pavel Filip că menținerea lui Dodon și a PSRM-ului la guvernare cu votul ticălos al PD-ului înseamnă adâncirea dezastrului în care a fost aruncată Republica Moldova și implicit a „stringentelor probleme ale oamenilor” pe care el le flutură de ochii lumii.

Sursa foto: cotidianul.md

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.