Președintele Asociației 21 Decembrie, acuzații grave la adresa procurorului Pîrlog: "Ce a căutat acolo în Piața Victoriei? Cercetarea în dosarul 10 august trebuia să înceapă cu el!" INTERVIU EXCLUSIV


Președintele Asociației 21 Decembrie, acuzații grave la adresa procurorului Pîrlog: "Ce a căutat acolo în Piața Victoriei? Cercetarea în dosarul 10 august trebuia să înceapă cu el!" INTERVIU EXCLUSIV

Președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Doru Mărieș, participant la Revoluție și Mineriadă și aprig activist anticomunist, l-a acuzat pe procurorul militar Bogdan Pîrlog, într-un interviu pentru Podul.ro, că a încălcat legea prin faptul că și-a făcut apariția în Piața Victoriei la protestul din data de 10 august 2018.

"De 16 ani, în România s-a interzis implicarea Parchetelor în asemenea acțiuni. (...) Procurorul nu are ce căuta la acțiuni de acest tip pentru că el urmează să le ancheteze, nu trebuie să fie acolo. (...) Imbecilii ăia de jandarmi, că unii sunt, au zis că dacă a venit procurorul, atunci e liber la bătut și gazat protestatari. Măi Pîrlog, de 16 ani nu mai ai ce căuta în aceste teatre!", a subliniat Mărieș.

Mai mult, Mărieș a precizat în interviu că Pîrlog a mai comis o ilegalitate, emițând 2 procese verbale privind participarea lui la protestul din data de 10 august 2018, unul pentru publicul larg, fără apostilă, iar altul pe care l-a înregistrat.

De asemenea, Doru Mărieș a spus că Pîrlog a fost chemat în seara protestului de către jandarmi pentru a constata că jandarmerița Ștefania a fost agresată și este pe moarte, situație care s-a dovedit ulterior a fi dezinformare de sorginte kremlinistă: "Cercetarea în dosarul 10 august trebuia să înceapă cu Pîrlog care a stat în Piața Victoriei nu ca să ne protejeze pe noi, ci a stat la cafea, la cola, cu bicicleta legată de stâlp, în timp ce jandarmii ne-au măcelărit, ne-au făcut varză, iar când au adus-o pe Ștefania din locul incidentului la ambulanță l-au chemat să constate că jandarmerița e pe ducă".

Vedeți video de la 28:49:



Redăm fragmentul din interviu:

"Vreau să vă spun că am avut o discuție cu acest Pîrlog, la cald. L-am întrebat ce a căutat în Piața Victoriei în data de 10 august 2018. Pîrlog mi-a spus că era de serviciu pe Capitală. Dar ce a căutat acolo în Piața Victoriei, că de 16 ani, în România s-a interzis implicarea Parchetelor în asemenea acțiuni. Să facem iar o comparație cu 1990. În ziua de 12 iunie 1990, Parchetul General, prin procurorul Robu, a dat un comunicat prin care a spus să eliberăm Piața Universității. Noi n-am eliberat-o. Dimineață au intervenit și ne-au rupt în două. După 14 ani s-a trecut la normele europene, iar procurorul nu are ce căuta la acțiuni de acest tip pentru că el urmează să le ancheteze, nu trebuie să fie acolo. Iar acum să revenim la Pîrlog. Nețoi, unul dintre șefii Jandarmeriei, îl cheamă pe acest Pîrlog, îi leagă bicicleta de un stâlp, Pîrlog era în chiloți și merge la o cafea și o cola, rămâne acolo pentru că îi miroase a funcție până în dimineața de 11 august 2020, neavând aprobare de la unitate. Avea un ordin în buzunar. Fără apostilă, fără înregistrare completează acel proces verbal pe care-l are, îi dă o copie lui Nețoi de la Jandarmerie, îi dă o copie lui Căutiș, iar Căutiș vine seara la Realitatea și o arată că procurorul a fost acolo legal, toți încălcând de fapt legea. Ce au făcut Pîrlog și Nețoi de fapt? Au umblat pe 10 august printre jandarmi, iar Nețoi i-a asigurat: “a venit domnul procuror aici, totul e legal”. Imbecilii ăia de jandarmi, că unii sunt, au zis că dacă a venit procurorul, atunci e liber la bătut și gazat protestatari. Măi Pîrlog, de 16 ani nu mai ai ce căuta în aceste teatre! Apropo, Pîrlog a fost trimis acasă din două teatre de operațiuni. De ce l-au expediat americanii acasă?! Dosarul 10 august trebuia să înceapă cu Pîrlog! Ce a căutat acolo netrimis de nimeni? Iar acum, bomba cu Pîrlog. Pîrlog face 2 procese verbale, unul fără apostilă pe care-l dă public, iar apoi face altul și îl înregistrează. Întrebarea este următoarea: “Cum ai făcut tu 2 procese verbale?”. Este o chestiune de abatere disciplinară care trebuie cercetată imediat de CSM. Dacă cumva are nelămuriri, puneți-mă față în față cu el ca să mergem la dosar. Cum ai făcut 2 procese verbale, băi Pîrlog? Cercetarea în dosarul 10 august trebuia să înceapă cu Pîrlog care a stat în Piața Victoriei nu ca să ne protejeze pe noi, ci a stat la cafea, la cola, cu bicicleta legată de stâlp, în timp ce jandarmii ne-au măcelărit, ne-au făcut varză, iar când au adus-o pe Ștefania din locul incidentului la ambulanță l-au chemat să constate că jandarmerița e pe ducă. E adevărat că seara mi-a spus la cald că “domne, când am fost la ambulanță, Ștefania nu avea mai nimic”. La cald mi-a recunoscut că nu avea mai nimic Ștefania". (citiți AICI interviul complet)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.