Meleșcanu se umple și mai mult de penibil. Scuza jenantă găsită de fostul ministru de Externe în cazul știrii false despre premierul Greciei


Meleșcanu se umple și mai mult de penibil. Scuza jenantă găsită de fostul ministru de Externe în cazul știrii false despre premierul Greciei

Fostul ministru de Externe Teodor Meleșcanu a încercat să se scuze pentru faptul că a propagat știrea falsă potrivit căreia premierul Greciei a spus despre autoritățile din România că măresc artificial numărul cazurilor COVID-19 pentru a beneficia de mai multe fonduri europene. Ambasada Greciei la București a clarificat ieri situația, subliniind că premierul Greciei nu a spus un astfel de lucru. 

CITIȚI ȘI: Ambasada Greciei dinamitează știrea falsă lansată de Meleșcanu și de redactorul-șef al blogului lui Coroiu: "Premierul grec nu a făcut niciodată astfel de afirmații"

Concret, Teodor Meleșcanu a dat vina joi, într-o scurtă declarație pentru Newsweek, pe site-ul stiripesurse.ro, deținut de soțul deputatei PSD Diana Tușa, Iosif Buble. Meleșcanu a precizat că a luat respectiva "informație" de pe site-ul menționat anterior, de subliniat fiind că nici măcar nu a avut decența de a o cataloga drept dezinformare, nu informație. 

Meleșcanu: "Nu vă bateți capul cu asta. Vă rog eu. Am luat această informație de pe site-ul știripesurse.ro și am întrebat în Comisie dacă este adevărat. Și noi, ca și dumneavoastră jurnaliștii, ne facem temele înainte. Consultăm surse de informare".

În ciuda celor susţinute ulterior, în cadrul audierilor din Senat legate de modul cum au gestionat autorităţile de la Bucureşti epidemia de COVID-19, Meleşcanu nu a specificat că are informaţia dintr-o singură sursă de presă, deci indirectă, a citit în presă, ci a formulat de aşa natură încât s-a înţeles că declaraţia premierului grec Kyriakos Mitsotakis este deja de notorietate, mai subliniază Newsweek

Declaraţia de la audieri a lui Teodor Meleşcanu este următoarea: "Azi (miercuri-n.red.), prim-ministrul Greciei, la televiziunea naţională de la Atena, a făcut o declaraţie potrivit căreia România şi Bulgaria umflă cifrele celor infectaţi cu COVID-19 pentru a obţine din bugetul UE o parte mai importantă. E o lovitură extrem de gravă la adresa credibilităţii şi a imaginii României. Vreau să întreb dacă într-adevăr aceste cifre pot să ne aducă prejudicii extrem de grave, fără să ne legănăm cu ideea că dacă avem mai mulţi morţi sau în spitale vom primi şi mai mulţi bani de la UE?".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.