10 august. Protestatarii nu cedează: mai multe grupuri civice se vor întâlni cu Scutea pentru a-i solicita să se facă dreptate


10 august. Protestatarii nu cedează: mai multe grupuri civice se vor întâlni cu Scutea pentru a-i solicita să se facă dreptate

Clasarea parțială a dosarului 10 august 2018 și detaliile de culise mizerabile ale acestei nedreptăți au început să scoată din nou protestatarii în stradă. Ieri a avut loc un protest la DIICOT în cadrul căruia manifestanții, printre altele, le-au mulțumit ironic ministrului Justiției, Cătălin Predoiu, și procurorului-șef al DIICOT, Giorgiana Hosu, pentru clasarea dosarului 10 august, purtând măștile celor care au instrumentat represiunea din Piața Victoriei, pe parcursul căreia au fost gazați chiar și copii. 

CONSULTAȚI ȘI: VIDEO Ciopârțirea dosarului 10 august. Protestatarii și revoluționarii încep revolta la DIICOT: "Se depun primele plângeri împotriva rezoluției imbecile de clasare!"

Totodată, protestatarii din partea mai multor grupuri civice au anunțat că vineri, 24 iulie, vor avea o întâlnire cu procurorul general Gabriela Scutea, în care i se vor prezenta argumentele societății civile privind motivele pentru care decizia DIICOT de clasare a dosarului 10 august este totalmente greșită. 

Redăm comunicatul: "Mâine (24 iulie), începând cu ora 10:00 Corupția ucide va participa alături de reprezentanții grupurilor și organizațiilor civice care au organizat protestele anti corupție din Piața Victoriei la o întâlnire cu Procurorul General al României - Gabriela Scutea.

La întâlnire vor participa reprezentanți ai asociațiilor Declic, Evoluție În Instituție, Funky Citizens, Geeks For Democracy, Inițiativa România, VeDem Just - Voci pentru Democraţie şi Justiţie și #REZISTENȚA, mandatați și de alte grupuri civice din țară și din străinătate.

Pe agendă sunt discuții pornind de la textul Ordonanței din 26.06, Dosar 2122/DP/2019 referitoare la rezoluțiile DIICOT iar concluziile vor fi făcute publice ulterior.

Îi vom înmâna doamnei procuror și petiția Declic pentru o anchetă corectă în dosarul 10 August, petiție care a adunat peste 24.000 de semnături. Dacă nu ai semnat petiția, îți poți adăuga semnătura AICI

Revenim cu mai multe detalii după întâlnirea de la Parchetul General".

Sursa foto: Ziaristii.com

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.