Victorie în instanță pentru libertatea de exprimare: Chirieac poate fi catalogat drept un "gunoi"! Jurnalist: "Îmi cerea despăgubiri de un leu pentru o postare"


Victorie în instanță pentru libertatea de exprimare: Chirieac poate fi catalogat drept un "gunoi"! Jurnalist: "Îmi cerea despăgubiri de un leu pentru o postare"

Jurnalistul Mircea Marian (Newsweek România) a obținut o victorie importantă pentru libertatea de exprimare. Concret, acesta a câștigat un proces contra fostului jurnalist Bogdan Chirieac. Chirieac l-a dat în judecată pe Mircea Marian fiind iritat de faptul că i-a fost prezentat într-o postare pe Facebook un istoric profesional succint care relevă că întotdeauna a fost o lipitoare care a căutat să se mufeze la partidul de la putere / partidul care îi dă mai mulți bani, cariera lui urmându-și cursul de trompetă propagandistică și în niciun caz de jurnalist. Mai mult, Mircea Marian îl catalogase pe Chirieac în respectiva postare drept un "gunoi" și preciza că doi consilieri prezidențiali ai lui Traian Băsescu spuneau despre marele perdant al procesului că este ofițer sub acoperire. Totodată, de evidențiat este că Mircea Marian a câștigat procesul, deși nu a apelat la serviciile unui avocat. 

Mircea Marian, pe Facebook: "Dații-mi voie să mă felicit: apărându-mă singur, fără avocat, am câștigat un porces civil cu onorabilul domn Bogdan Chirieac.

Dânsul îmi cerea despăgubiri de un leu pentru postarea:

“Imi vine sa plang de frustrare, cand vad cum a sarit din barca in barca gunoiul asta si am ajuns sa-l citim cu sfintenie, pentru ca ‘stie’ si ‘da semnale’. A fost cu Iliescu pana in 96, papagalul de Emil Constantinescu l-a adoptat imediat, s-a mutat in gasca baietilor care faceau bani in guvernarea Nastase si s-a lipit de Ioan Rus (vezi contractul Motorola-EADS), a intrat in zona lui Basescu via Elena Udrea/ Cocos, cu care este „prieten de familie”, iar acum e bine merci cu Livache. In 2005, doi dintre consilierii prezidentiali ai lui Basescu mi-au spus tare si raspicat ca omul ar fi ofiter sub acoperire. Nu stiu cat de adevarat o fi, dar din cate imi amintesc unul din ei l-a luat apoi consilier pe imagine si-i dadea vreo 5.000 de euro pe luna.

O mica istorie, subiectiva, a unuia din marii ziaristi romani“.

Baftă colegilor care zilele acestea au procese cu onorabilul domn Chirieac.

Și mulțumiri doamnei avocat Elenina Nicuț, care mi-a adus vestea în vârf de munte. Eu fugăream broaște și pisici și uitasem complet că l-am supărat pe domnul Chirieac.

Sorrry, Bogdan".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.