Politolog: "Apărătorii necondiționați ai libertății susțin că proștii care refuză să poarte mască sunt liberi să facă ce vor cu viața lor. Complet greșit!"


Politolog: "Apărătorii necondiționați ai libertății susțin că proștii care refuză să poarte mască sunt liberi să facă ce vor cu viața lor. Complet greșit!"

Politologul Dan Pavel a explicat tranșant că apărătorii necondiționați ai libertății în contextul epidemiei COVID-19 nu înțeleg, de fapt, noțiunea de libertate, întrucât "proștii și toți cei care refuză să poarte mască (...) nu sunt liberi să pună în pericol viața celorlalți". În acest sens, Dan Pavel a vorbit despre curentul apărut în SUA și anume "COVID party" unde lumea se duce "să demonstreze că guvernul american minte privind existența pandemiei și să vadă dacă moare cineva". Ulterior, presa internațională a relatat că un pacient de 30 de ani care a fost la o asemenea petrecere a decedat în spital. Pe patul de moarte le-a spus celor din personalul medical: "cred că am făcut o greșeală, am crezut că este o șarlatanie chestia cu coronavirusul, dar nu este".

Dan Pavel, pe Facebook: "Spălarea pe creier în societățile libere este uneori mai puternică decît spălarea pe creier din regimurile totalitare. Reiau și nuanțez ideea din ”Grajdurile lui Augias.”

O persoană bine informată din America mi-a povestit despre tipul de sindrofie mondenă numit ”Covid party”. Un infectat cu SARS-CoV-2 invită lumea la petrecere ca să demonstreze că guvernul american minte privind existența pandemiei și să vadă dacă moare cineva.

Am crezut că este o glumă sau un mit urban.

Acum citesc însă în presa internațională de un pacient de 30 de ani, din San Antonio, Texas, care a fost la o asemenea petrecere, după care a murit în spital. Pe patul de moarte le-a spus celor din personalul medical: ”cred că am făcut o greșeală, am crezut că este o șarlatanie chestia cu coronavirusul, dar nu este”.

Apărătorii necondiționați ai libertății susțin că asemenea proști și toți cei care refuză să poarte mască sunt liberi să facă ce vor cu viața lor.

Complet greșit!

Nu sunt liberi să pună în pericol viața celorlalți!!!".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.