Ioana Constantin pune punctul pe i: "Avocatul Poporului nu ar trebui să fie numit politic, ci la vot, la urne!"


Ioana Constantin pune punctul pe i: "Avocatul Poporului nu ar trebui să fie numit politic, ci la vot, la urne!"

Secretarul adjunct al PMP, Ioana Constantin, a reliefat luni la Realitatea PLUS anomalia ca Avocatul Poporului, indiferent de persoana care ocupă funcția, să fie numit politic de o majoritate parlamentară: "Inevitabil o astfel de persoană va reprezenta interesele majorității parlamentare care a votat-o".

În acest sens, Ioana Constantin a subliniat necesitatea ca Avocatul Poporului să fie ales la vot, la urne, de către cetățenii României și nu de o majoritate parlamentară. 

Ioana Constantin: "Cum poate să fie Avocat al Poporului, indiferent cum se numește, o persoană numită de Parlament, de o majoritate parlamentară? Inevitabil o astfel de persoană va reprezenta interesele majorității parlamentare care a votat-o. Același lucru a fost și în cazul domnului Ciorbea. Sunt foarte rare momentele în care au o tresărire de conștiință și se uită cu adevărat către popor. Deci Avocatul Poporului este doar așa o denumire atâta vreme cât el este votat de o majoritate parlamentară în urma unor negocieri politice, de multe ori vorbim despre oameni care provin din partide politice, căci și doamna Weber dacă ALDE făcea pragul la europarlamentare nu ne chinuia astăzi ca Avocat al Poporului, ci era la Bruxelles. (...) Deci Avocatul Poporului nu ar trebui să fie numit politic de o majoritate politică în Parlamentul țării, ci la vot, la urne, dacă tot e Avocat al Poporului".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.