Florin Roman: "Toate pensiile speciale vor fi impozitate! Modalitatea de legiferare respectă deciziile CCR!"


Florin Roman: "Toate pensiile speciale vor fi impozitate! Modalitatea de legiferare respectă deciziile CCR!"

Liderul deputaților PNL Florin Roman a anunțat că toate pensiile speciale, indiferent de categorie, vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7 mii de lei vor fi tăiate cu 85%. 

CITIȚI ȘI: Impozitarea pensiilor speciale: PSD și PNL ar fi bătut palma, Năsui reclamă probleme de constituționalitate, iar Olguța oferă asigurări că le rezolvă

"Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respecta deciziile Curții Constituționale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate", a subliniat Florin Roman. 

Florin Roman: "Toate pensiile speciale din România vor fi impozitate, iar cele care depășesc 7.000 de lei vor fi impozitate cu 85%, urmare a unui amendament inițiat și susținut de PNL și PSD. În mod similar vom acționa și mâine în ceea ce privește pensiile speciale ale parlamentarilor, astfel încât să fie îndepărtatată orice inechitate socială între pensionari. PNL a susținut întotdeauna principiul contributivității, că un pensionar nu poate fi mai special decât altul. Amendamentul depus obligă PSD să rupă frăția cu pensiile speciale. Propunerea de impozitare a fost luată prin consens de liderii de grup, iar modalitatea de legiferare respectă deciziile Curții Constituționale, care spun că pensiile speciale nu pot fi anulate, dar pot fi impozitate. Astăzi se mai îndeplinește o promisiune a PNL făcută în perioada camapaniei electorale, când am promis oamenilor echitate socială și tăierea pensiilor speciale".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.