"Ciordache" i-a furat Anei Birchall dreptul de a-și expune punctul de vedere în Camera Deputaților privind un proiect de lege controversat. Fosta ministră a Justiției va depune plângere contra deputatului PSD


"Ciordache" i-a furat Anei Birchall dreptul de a-și expune punctul de vedere în Camera Deputaților privind un proiect de lege controversat. Fosta ministră a Justiției va depune plângere contra deputatului PSD

Fosta ministră a Justiției, deputata Ana Birchall, a încercat miercuri să ia cuvântul în Camera Deputaților de nici mai mult, nici mai puțin de 32 de ori, dar cel care conducea ședința, deputatul PSD Florin "Ciordache", ca să ne exprimăm în termenii comportamentului acestui individ, i-a furat acesteia dreptul de a-și expune punctul de vedere cu privire la un proiect lege.

Proiectul de lege vizează simplificarea procedurii de declarare a beneficiarului real al unor persoane juridice prin modificarea şi completarea Legii nr.129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi prin modificarea Ordonanţei de Guvern nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii. De subliniat este că proiectul de lege a primit un punct de vedere negativ din partea Oficiului Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor.

Întrucât nu a fost lăsată să își expună punctul de vedere, Birchall a anunțat că va depune astăzi, în scris, o plângere către conducerea Camerei Deputaților, care trebuie să ia măsurile ce se impun contra deputatului PSD "Ciordache". 

Birchall, pe Facebook: "Este inadmisibil ce se întâmplă în aceste momente la Camera Deputaților! Deși am cerut regulamentar cuvântul pentru a alerta asupra unor riscuri în ceea ce privește PLx -ul 297/2020, (Proiect de Lege pentru simplificarea procedurii de declarare a beneficiarului real al unor persoane juridice prin modificarea şi completarea Legii nr.129/2019 pentru prevenirea şi combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, precum şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative, precum şi prin modificarea Ordonanţei de Guvern nr.26/2000 cu privire la asociaţii şi fundaţii). Punctul de vedere al Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor a fost negativ! Sigur că simplificarea procedurilor poate fi binevenită, atât timp cât aceasta nu neagă scopul directivei și nu împiedică sau pune în dificultate realizarea obiectivelor acesteia de transparență a circulației capitalurilor, de integritate a mediului de afaceri, de prevenire a fenomenelor de spălare a banilor și de finanțare a activităților ce ar reprezenta o amenințare la adresa statului și a cetățenilor săi! Tocmai de aceea se impune că Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor Oficiul trebuie să analizeze, în ansamblu, acest proiect de lege pentru a da siguranța că se respectă transpunerea Directivei 2018/843/UE! Iordache a refuzat să îmi acorde acest drept. I-am comunicat acest lucru și președintelui Camerei Deputaților! Voi depune astăzi, în scris, și o plângere către conducerea CD, care va trebui să ia măsurile necesare! Politica "pumnului în gură" și a abuzurilor practicate de Iordache trebuie să înceteze! Acest Iordache este o rușine pentru Camera Deputaților!

În fotografia de mai jos se observă de câte ori am solicitat să iau cuvântul (conform procedurii se solicită luare de cuvânt prin apăsarea tastei #)".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.