VIDEO PSD s-a pus cu cine nu trebuie. Violeta Alexandru, discurs năprasnic contra moțiunii simple ce a fost creionată de Olguța și lacheul ei: "Vedeți negru în fața ochilor, de furie, că arăt cum se poate munci temeinic la Ministerul Muncii!"


VIDEO PSD s-a pus cu cine nu trebuie. Violeta Alexandru, discurs năprasnic contra moțiunii simple ce a fost creionată de Olguța și lacheul ei: "Vedeți negru în fața ochilor, de furie, că arăt cum se poate munci temeinic la Ministerul Muncii!"

Moţiunea simplă împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, intitulată "Opriţi-o pe doamna în negru de la Ministerul Şomajului şi Prăbuşirii Sociale", a fost adoptată marţi de Senat, fiind a cincea moţiune împotriva unui ministru al Cabinetului Orban adoptată în actuala sesiune legislativă. Au fost înregistrate 76 de voturi în favoarea moţiunii şi 28 împotrivă. De subliniat că întreaga moțiune simplă a fost redactată de mâna dreaptă a fostului ministru al Muncii, Olguța Vasilescu, fiind vorba de Cristian Vasilcoiu. 

În cadrul ședinței din Senat, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a susținut un discurs năprasnic împotriva grupului infracțional organizat PSD, pe care l-a acuzat că vede negru în fața ochilor atunci când guvernarea liberală face o amplă reformă în ceea ce privește activitatea Ministerului Muncii. Mai mult, Violeta Alexandru l-a atacat dur pe Cristian Vasilcoiu, pe care l-a numit un individ frustrat devenit consilierul unui grup infracțional.

"PSD e de fapt dușmanul românilor care muncesc, a celor care muncesc cinstit, a celor care își văd de treabă, a celor care își doresc o Românie pusă pe drumul corect prin muncă cinstită. Moțiunea PSD e plină de minciuni, e penibilă, e făcută după postările pline de minciuni pe Facebook ale unui individ frustrat devenit consilierul unui grup infracțional. Mai avem și oameni care eșuează în țară, sunt de acord, îi vedem la PSD. Datoria noastră, a tuturor românilor care muncesc cinstit în această țară, este să vă aplice o lecție", a subliniat Violeta Alexandru. 

Redăm o parte din discurs: 

"Este o moțiune slabă. Adevărul e că vedeți negru în fața ochilor stimate doamne și domni senatori PSD de furie că arăt cum se poate munci temeinic la Ministerul Muncii. Eu m-am întrebat dacă sunteți siguri că vreți să depuneți această moțiune împotriva mea. Ați depus-o, vă dau imediat răspunsul ca să vedeți cât de ridicolă este ea. Moțiunea PSD este o sfidare la adresa tuturor oamenilor care muncesc în această țară, este o sfidare la adresa celor care se zbat să facă ceva prin muncă cinstită, a celor care nu spun că nu se poate și muncesc ca să se poată. Nu este împotriva mea, PSD e de fapt dușmanul românilor care muncesc, a celor care muncesc cinstit, a celor care își văd de treabă, a celor care își doresc o Românie pusă pe drumul corect prin muncă cinstită. Moțiunea PSD e plină de minciuni, e penibilă, e făcută după postările pline de minciuni pe Facebook ale unui individ frustrat devenit consilierul unui grup infracțional. Mai avem și oameni care eșuează în țară, sunt de acord, îi vedem la PSD. Datoria noastră, a tuturor românilor care muncesc cinstit în această țară, este să vă aplice o lecție. Jurnaliști care și-au păstrat coloana vertebrală, nu ca alții, vă spun în față că PSD mituiește oamenii promițând bani care de fapt nu există. De ce fac asta? Pentru că sunt iresponsabili. Pentru că sunt falanga unui curent din politica românească inițiat și încurajat de Corneliu Vadim Tudor, absorbit ulterior de ciuma roșie, un partid fără coloană vertebrală, fără valori, fără direcție, care îi sfidează pe oamenii care muncesc cinstit în această țară. Practic, PSD înnebunește când vede un liberal care face treabă la Ministerul Muncii, pur și simplu vede negru în fața ochilor. PSD a folosit puterea pentru a-i păcăli pe români și nu le-a spus niciodată adevărul. Practic, PSD le-a vândut iluzii. 

Vă rog să luați notițe despre ce vă voi spune legat de rezultatele pe care le-am obținut în doar câteva luni de mandat. 

1. De la numire, am găsit o casă de pensii plină de probleme, cu zeci de mii de oameni care așteptau decizii de pensionare care nu mai veneau. Ați știut despre toate aceste lucruri și nu v-a păsat. (...) Am muncit enorm să reduc substanțial nr. dosarelor cu termen întârziat în emiterea deciziilor și deciziilor de recalculare. Ați pus sindicatele pe mine să mă jignească. Nu aveți nicio șansă pentru că am românii de partea mea. Pentru ei voi duce dosarele de recalculare la zero, ceea ce era practic de neconceput pe vremea dvs. La casele de pensii se stă acum civilizat, se stă pe scaun de la egal la egal cu funcționarii. Voi face același lucru și în țară. 

2. Am cerut transparență în cheltuirea resurselor, inclusiv prin alocarea eficientă și corectă a biletelor de tratament pentru pensionari. Șeful companiei care administra bazele de tratament pentru pensionari când a auzit că facem treabă și că cer transparență, omul dvs., al PSD, s-a îmbolnăvit și și-a prelungit concediul încontinuu când a auzit că e de muncă. Știu că am acest efect asupra cârtițelor plantate de ciuma roșie în sistem. 

3. Am contribuit la consolidarea pilonului 2 de pensii prin eliminarea cerințelor suplimentare impuse fondurilor de pensii administrate privat și prin eliminarea posibilității de a se opta între pilonul 1 și pilonul 2. Am simplificat procedura de obținere a formularului A1, necesar companiilor care detașează lucrători în străinătate. După ani de zile în care nimeni nu a avut ochi să vadă problemele muncitorilor români în străinătate am moștenit o situație și am început să fac ordine. Vă arăt eu ce înseamnă rezultate concrete în câteva luni. Am convins ministrul Muncii din Germania să schimbe legislația pentru ca românii să aibă condiții de muncă mai bune. Lansez astăzi un proiect de lege în dezbatere publică la care am muncit în ultimele săptămâni privind măsuri mai sigure legate de plecarea românilor în străinătate la muncă. Știți că toți miniștrii țărilor cu comunități mari de români sunt în dialog cu mine. România e acum conectată la toți decidenții politici importanți din UE. În 2 zile, după 4500 de km conduși dus-întors către Germania, am făcut cât nu a făcut niciun ministru PSD pentru românii din străinătate. PSD nu a discutat niciodată aceste probleme față-n față cu decidenții europeni. 

4. Am pus pe picioare o măsură, șomajul tehnic, suportată integral de către Guvern, prin care am plătit venituri pentru peste 1,8 milioane de români care rămăseseră fără salariu. (...) România a gestionat șomajul tehnic mai rapid decât multe state europene".

Urmăriți aici discursul complet: 


De asemenea, ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a beneficiat de sprijinul USR, senatoarea Florina Presadă lansând un atac către pesedista ex-peremistă Olguța Vasilescu, spunând despre aceasta că ea ar trebui să fie catalogată drept "doamna în negru", nu ministra liberală.

Florina Presadă: "PSD nu pierde nicio ocazie să dea dovadă de ipocrizie. O moţiune simplă simplă pentru că atât poate PSD. Dacă ar fi să invocăm o doamnă în negru a ministrului Muncii aceea ar fi Olguţa Vasilescu. De la modul iresponsabil de guvernare al PSD, Olguţa Vasilescu a promovat o bombă bugetară cu ceas drept legea pensiilor, a desfiinţat centrele sociale pentru persoanele cu dezabilităţi. Tot în spiritul populist, în plină pandemie, PSD modifică în pandemie OUG 30 şi o face modificând codul muncii fără nicio grijă de ce va urma în viitor. PSD descoperă că în Europa avem lucrători români. Nu ştim pe cine încearcă PSD să păcălească. „Ăştia”, aşa cum i-au numit o altă doamnă de la PSD, ştiu că politica de la PSD înseamnă pârjoc şi iresponsabilitate. Credeţi că aceşti oameni au uitat de Bădălău? Pentru ca România să dovedească pandemia, toate forţele politice trebuie să colaboreze. Doamna ministru am apreciat că aţi ascultat de propunerea USR de a veni în sprijinul artiştilor independenţi. Însă aţi considerat că cele 14 milioane de euro de la OUG-uri sunt un sprijin firav. Nu e de mirare că PSD nu aminteşte de aceste lucruri. De asemenea, în plină pandemie nici dvs şi nici măcar un coleg nu aţi pomenit nimic de victimele violenţei domestice care în această perioadă au fost ţinte sigure. Nu aţi pomenit nici de Cătălin Cherecheş. USR va vota împotriva acestei moţiuni".

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.