Ăștia merită pensii speciale?! Un bărbat care și-a violat fetița de 6 ani, lăsat în libertate de judecători. Serie de decizii odioase ale magistraților în 2020


Ăștia merită pensii speciale?! Un bărbat care și-a violat fetița de 6 ani, lăsat în libertate de judecători. Serie de decizii odioase ale magistraților în 2020

Magistrații, acei bugetari care țin cu dinții de pensiile speciale, deși nici până azi nu au finalizat procesul în cazul Dosarului Revoluției, respectiv în cazul Dosarului Mineriadei au mai dat o sentință care reprezintă o pată neagră pe istoria sistemului de justiție din România. 

Concret, deși și-a recunoscut faptele, un bărbat din Argeş, care și-a violat fetița în vârstă de numai 6 ani, a fost condamnat la doar 2 ani și 11 luni, cu suspendare, de magistrații de la Judecătoria Pitești. Decizia nu e definitivă. Mai mult, judecătorii au respins pe 3 iunie şi cererea Poliţiei Argeş de înlocuire a controlului judiciar cu arest preventiv. Procurorii Parchetului Judecătoriei Piteşti au atacat decizia, însă deocamdată violatorul e liber.

"Respinge cererile conexe ale IPJ Arges privind înlocuirea controlului judiciar dispus faţă de inculpatul Stoica Antonio Laurenţiu cu arestul preventiv sau arestul la domiciliu ca nefondată", au transmis magistrații. 

În noiembrie 2019, Antonio Stoica a profitat de absenţa soţiei de acasă, plecată la muncă în alt judeţ, şi şi-a abuzat sexualpropria fiică, în vârstă de doar 6 ani. După ce mama a revenit acasă, după două luni, fetiţa i-a povestit ororile petrecute, iar femeia, şocată, a sesizat poliţia. (sursa: Adevărul)

Tot magistrații sunt cei care au șocat întreaga Românie în urma deciziei din Dosarul Țăndărei. Dosarul Ţăndărei priveşte traficarea a 181 de copii romi în Marea Britanie, unde erau folosiţi la cerşetorie şi furturi. În Anglia, 120 de traficanţi au fost prinşi şi aruncaţi după gratii. În România, cei 25 de inculpaţi arestaţi şi puşi sub acuzare în 2010 au fost eliberaţi după câteva luni şi în 2020, după 9 ani de procese, au fost achitaţi sau instanţa a constatat că faptele s-au prescris după ce le-a schimbat încadrările juridice în unele mai uşoare.

Totodată, amintim o știre terifiantă din data de 27 februarie 2020: "Cinci procurori şi patru judecători din Hunedoara au decis că un copil de clasa a IV-a are discernământ şi poate consimţi să facă sex cu un bărbat care îi putea fi bunic. Agresorul Jurj Viorel, în vârstă de 52 de ani, a susţinut că “fetiţa l-a provocat să facă sex cu ea, deoarece era mereu îmbrăcată sumar”. Iar magistraţii l-au crezut. Mai mult, monstrul din Hunedoara a insistat ca alți cinci adolescenți să întrețină relații sexuale cu minora, aceștia fiind pedepsiți doar cu niște amenzi. Singurii care n-au vrut să creadă că un copil de 11 ani poate consimţi un act sexual au fost poliţiştii de la IPJ Hunedoara". (sursa: Libertatea)

O altă decizie scandalosă dată de magistrați a fost în cazul unei fetițe de 10 ani care a fost forțată să întreţină raporturi sexuale normale, orale şi anale cu unul dintre agresori. Nici ţipetele copilei şi nici faptul că aceasta sângera abundent nu l-a impresionat pe al doilea bărbat, care a violat-o, la rândul lui. Conform unor surse judiciare, indivizii au continuat să o violeze pe copilă şi după ce aceasta leşinase. Cu toate acestea, conform Adevărul, Judecătoria Brăila a hotărât pe 16 ianuarie să revoce arestarea preventivă în cazul lui Cătălin Cornel Drăgan (30 de ani) şi Corin Mămăligeanu (20 de ani). (sursa: Adevărul)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.