Dragnea a sărăcit când a venit vorba de dizolvarea PSD. Infractorul nu a plătit o taxă infimă în cadrul unui proces


Dragnea a sărăcit când a venit vorba de dizolvarea PSD. Infractorul nu a plătit o taxă infimă în cadrul unui proces

Tribunalul București a amânat, joi, pentru luna iulie dezbaterile în dosarul civil în care Liviu Dragnea cere dizolvarea PSD și PSD Teleorman după ce judecătoarea a constatat lipsa plății taxei de timbru pentru acțiune, conform Știri pe Surse

Concret, după strigarea cauzei instanța a constatat că nu s-a plătit suma de 300 de lei cât ar reprezenta această taxă, astfel că a stabilit că nu se poate trece mai departe cu judecarea cazului.

CITIȚI ȘI: Dragnea cheamă, din nou, PSD-ul la bară

După ce a ascultat și poziția procurorului de ședință magistratul de la Tribunal a stabilit să acorde un termen mai generos pentru plata acestei taxe arătând inclusiv că Liviu  Dragnea ar putea apela și la alte căi precum cea a unei cereri de scutire de taxă sau chiar solicitarea ajutorului public.

"Petentul nu a plătit taxa judiciară de timbru de 300 de lei. Dacă nu poate plăti poate apela la ajutorul public judiciar", a spus magistratul în sala de judecată.

Liviu Dragnea nu a fost prezent, asta după ce a transmis o cerere la dosar prin care solicita să nu fie adus la accest proces, și totodată nu a avut nici avocat care să îl reprezinte în fața instanței.

Astfel, judecătoarea a stabilit reluarea procesului în 9 iulie dată pentru care vor fi citate și cele două formațiuni politice enunțate în acțiunea lui Dragnea.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.