Dragnea rămâne în spatele gratiilor, după ce judecătorii l-au audiat prin videoconferință


Dragnea rămâne în spatele gratiilor, după ce judecătorii l-au audiat prin videoconferință

După un an petrecut în spatele gratiilor, Liviu Dragnea a cerut din nou judecătorilor să-i reevalueze pedeapsa. De data aceasta, el a solicitat o scurtare a timpului rămas de petrecut în Penitenciarul Rahova.

Înalta Curte de Casație și Justiție a respins astăzi ca nefondată noua contestație a lui Dragnea împotriva sentinţei din de 30 ianuarie 2020. Este vorba, desigur, despre condamnarea de 3 ani și 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman.

"393/1/2020 - Respinge, ca nefondată, contestaţia declarată de contestatorul condamnat Dragnea Nicolae Liviu împotriva sentinţei nr. 45 din data de 30 ianuarie 2020, pronunţată de Secţia Penală a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în dosarul nr. 11/1/2020. În baza art. 275 alin. (2) din Codul de procedură penală, obligă contestatorul condamnat la plata sumei de 200 lei, cu titlu de cheltuieli judiciare către stat. În baza art. 275 alin. (6) din Codul de procedură penală, onorariul cuvenit apărătorului desemnat din oficiu pentru contestatorul condamnat până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 79 lei, rămâne în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 25 mai 2020.", se arată pe scurt în decizia instanței, publicată pe site-ul instanței de judecată.

Dragnea a fost audiat astăzi de judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție prin videoconferință, dar avocații acestuia susțin că au fost unele probleme legate de conexiune și judecătorii nu au înțeles prea multe din pledoaria lui Dragnea.

Totuși, e interesant de remarcat disperarea lui Dragnea de a părăsi Penitenciarul Rahova și numărul mare de acțiuni în instanță pe care acesta le inițiază în mod constant, astfel că numai avocații lui le mai pot ține socoteala.

Liviu Dragnea ispășește acum o pedeapsă într-un dosar relativ simplu, legat de angajarea fictivă a două subordonate de la PSD Teleorman la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Teleorman. Judecata în dosarul cu pricina a durat ani buni, avocații lui Dragnea făcând și în timpul procesului eforturi uriașe pentru ca fostul lider al PSD să rămână în libertate. Din fericire, instanța rămâne consecvență în decizia luată, iar Dragnea mai are un pic de așteptat până când va putea părăsi Penitenciarul Rahova.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.