China comunistă amenință SUA, după ce Washingtonul a intervenit în sprijinul mișcărilor democratice din Hong Kong. Așa-zisa legea a securității naționale împlinește visul lui Lenin, Stalin și Mao


  • ACP
  • May 24, 2020 14:19
  • 1907
China comunistă amenință SUA, după ce Washingtonul a intervenit în sprijinul mișcărilor democratice din Hong Kong. Așa-zisa legea a securității naționale împlinește visul lui Lenin, Stalin și Mao

China a amenințat luni Statele Unite că va lua măsuri împotriva Washingtonului dacă oficialii americani vor continua să intervină în favoarea celor din Hong Kong care luptă din greu împotriva influenței tot mai mari a conducerii comuniste de la Beijing.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe chinez, Zhao Lijian, a declarat pentru presa internațională că Statele Unite încearcă să producă daune securității naționale a Chinei, dupa ce un înalt oficial american, Robert O Brien a comentat la o emisiune televizată că noua lege a securității din Hong Kong poate atrage sancțiuni din partea Americii.

În același timp, Xie Feng, comisar al Ministerului Afacerilor Externe de la Beijing, a declarat, într-un discurs susținut la Hong Kong, pe tema viitoarei legi a siguranței naționale, că unele acțiuni ale luptătorilor pro-democrație de anul trecut, din cursul demonstrațiilor împotriva Beijingului, ar fi fost ”de natură teroristă” și un pericol iminent pentru securitatea națională.

Xie Feng a mai spus că noua lege, căreia i se opun cei din Hong Kong susținuți de Statele Unite și alte țări occidentale, va viza mișcările de secesiune, actele subversive, teorismul și influențele externe, dar va viza ”numai un număr mic de persoane”, așadar panica nu ar fi de înțeles față de acestă lege.

Amintim că miniștrii de Externe din Marea Britanie, Canada și Australia au transmis vineri, la unison, un mesaj de nemulțumire față de această lege puțin spus toxică, iar din partea Uniunii Europene a fost emis un apel care susține păstrarea autonomiei Hong Kongului. (mai multe detalii AICI)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.